ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi μαύρο φόρεμα με μπεζ μοκασίνια και ζώνη καθρέφτη
 

Ούτε η showbiz... ξεχνά την εισβολή

Πέρασαν 41 χρόνια και η λέξη ''Δεν Ξεχνώ'' ψελίζει στα χείλη όλων μας. Σαράντα ένα ολόκληρα χρόνια από εκείνο το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, όπου ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο, προκαλώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Οι Κύπριοι καλλιτέχνες Δεν ξεχνούν και με διάφορα post στα social media υπενθυμίζουν πως η σημερινή μέρα είναι θλιβερή για ολόκληρο τον ελληνισμό της Κύπρου.

Η Ευρυδίκη με γνωστά παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου υπενθυμίζει στους φίλους της στο Facebook πως τέτοια μέρα πριν 41 χρόνια ο Τούρκος Αττίλας εισέβαλε στη νησί της, στο νησί μας.

Μάλιστα, η ίδια κοινοποίησε το post που ο ίδιος ο πατέρας της έκανε στο Facebook λέγοντας τα εξής:

20 Ιουλίου. Εισβολή, πόλεμος, θάνατος, κατοχή σχεδόν της μισής μου πατρίδας από τους Τούρκους. Δεν ξεχνώ τα ιερά χώματα όπου έζησαν οι πρόγονοί μας. Δεν ξεχνώ επίσης την προδοσία. Και ουδέποτε θα συγχωρήσω τους προδότες που έστειλαν στη σφαγή χιλιάδες ελληνοκύπριους αλλά και τα τίμια παλληκάρια από την Ελλάδα που πολέμησαν ηρωικά. Δεν θα ξεχάσω όμως τους αξιωματικούς που εμπόδισαν τους στρατιώτες μας να βγάλουν τα πυροβόλα και να βυθίσουν τα τούρκικα καράβια. Με τη δροσούλα το πρωί μας έλεγαν. Και το πρωί διάταξαν υποχώρηση. Να το θυμάστε αυτό και πάντα να τους φτύνετε. Εμείς συνεχίζουμε να απαιτούμε τη γη μας και δεν ξεχνούμε. ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.

H Κωνσταντίνα, της οποίας ο πατέρας μπήκε στη λίστα των αγνοουμένων έγραψε στο Facebook: «41 χρόνια ... Δεν ξεχνώ! Πως μπορώ άλλωστε ...»

H τραγουδίστρια Φλόρα Θεοδώρου έγραψε για την 20η Ιουλίου: Πριν 41 χρόνια τέτοια μέρα ακουστήκαν οι σειρήνες πολέμου στη πατρίδα μου! Αποτέλεσμα ο κατεχόμενος βορράς, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, πόνος και δάκρυα. Σήμερα όπως και κάθε χρόνο στη κατεχόμενη Κύπρο εορτασμοί με τις τουρκικές στρατιωτικές παρελάσεις! Γιορτάζουν την αιχμαλωσία του νησιού μου!! Ο θυμός δε γιατρεύετε γιατί ΔΕ ΞΕΧΝΩ!

Με αρκετές φωτογραφίες από το 1974 η Στέλλα Γεωργιάδου υπενθύμισε σε όλους πως ο Τούρκικος στρατός μοίρασε την Κύπρο μας στα δύο. ''ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ πως σαν σήμερα ο Τουρκικός στρατός πριν 41 χρόνια μοίρασε την Κύπρο μας στα δυό.
Στα κατεχόμενα σήμερα εχουν προγραμματίσει παρελάσεις και γιορτές. Γιορτάζουν που μας ξερίζωσαν, που σκότωσαν τόσους αθώους, που ορφάνεψαν τόσα παιδιά, που πήραν τα σπίτια μας και τις περιουσίες μας.''

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση