ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Όλα όσα δεν ξέρατε για την Silia Kapsis

Η νεαρή τραγουδίστρια αποκαλύπτει ποιο θα είναι το γούρι της και τα σημεία που την έχουν δυσκολέψει.

Μαρία Καραμάνου

Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision 2024 προβλέπεται να είναι ένα θεαματικό σόου, με την ΕΡΤ να μεταδίδει ζωντανά τον διαγωνισμό από το Μάλμε της Σουηδίας. Αυτός ο ημιτελικός θα είναι η πρώτη από τις δύο βραδιές που θα καθορίσουν ποιες από τις 15 συμμετέχουσες χώρες θα προκριθούν για τον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου.

Η Κύπρος θα είναι η πρώτη που θα ανέβει στη σκηνή, με την Silia Kapsis να ερμηνεύει το τραγούδι «Liar». Το να εμφανίζεσαι πρώτος μπορεί να είναι πρόκληση, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία να θέσεις τον πήχη υψηλά για τους επόμενους διαγωνιζόμενους.

Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους συμμετέχοντες φέτος είναι ο Κροάτης Baby Lasagna, ο οποίος θεωρείται το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού. Η παρουσία του στον διαγωνισμό έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται με ενθουσιασμό.

Οι χώρες των Big-5 καθώς και η περσινή νικήτρια, Σουηδία, προκρίνονται αυτομάτως στον τελικό, αλλά θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους κατά τη διάρκεια των ημιτελικών, προσθέτοντας επιπλέον λάμψη και ενδιαφέρον στις βραδιές. Η αναμονή για τις ερμηνείες τους προσδίδει μια ιδιαίτερη δυναμική στους ημιτελικούς, καθώς το κοινό ανυπομονεί να δει τις παρουσιάσεις από μερικές από τις πιο δημοφιλείς μουσικές αγορές της Ευρώπης.

Αν και η Κύπρος δεν βρίσκεται πολύ ψηλά στα προγνωστικά, η πρόβα της νεαρής τραγουδίστριας τις προηγούμενες ημέρες, εντυπωσίασε τους φαν του διαγωνισμού.

Στον πρώτο ημιτελικό διαγωνίζονται οι παρακάτω χώρες (με σειρά εμφάνισης)

1. Κύπρος
2. Σερβία
3. Λιθουανία
4. Ιρλανδία
5. Ουκρανία
6. Πολωνία
7. Κροατία
8. Ισλανδία
9. Σλοβενία
10. Φινλανδία
11. Μολδαβία
12. Αζερμπαϊτζάν
13. Αυστραλία
14. Πορτογαλία
15. Λουξεμβούργο

Ποια είναι η Silia Kapsis;

Γεννημένη στις 5 Δεκεμβρίου του 2006 στο Sidney της Αυστραλίας, η Silia έχει ρίζες τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα. Ο πατέρας της κατάγεται από την Κύπρο, ενώ η μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη. Η Silia έχει ήδη «χτίσει» το όνομά της στη βιομηχανία του θεάματος και είναι γνωστή ως τραγουδίστρια, χορεύτρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια. 

Η Sillia Kapsis, μια νεαρή τραγουδίστρια με ξεκάθαρο ταλέντο και έντονη δημιουργικότητα, έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία της στο μουσικό στερέωμα. Σε ηλικία μόλις 12 ετών, η Sillia έγραψε και συνέθεσε το τραγούδι «Who Am I?», το οποίο κυκλοφόρησε το 2022, δείχνοντας έτσι πρώιμα τις συνθετικές της ικανότητες. Την επόμενη χρονιά, το 2023, ενίσχυσε την μουσική της καριέρα με τα single «No Boys Allowed» και «Disco Dancer», που κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο και τον Μάιο αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας την υποσχετική της εξέλιξη στην ποπ σκηνή.

Παράλληλα με την μουσική της, η Sillia έχει αναπτύξει μια εντυπωσιακή καριέρα στον χορό. Η συμμετοχή της στο ImmaBeast Dance Company στο Λος Άντζελες την έχει βοηθήσει να κερδίσει περισσότερη προσοχή και να αναπτύξει το χορευτικό της ταλέντο. Έχει συνεργαστεί με διάσημους χορογράφους και έχει εμφανιστεί με τον Stephen 'tWitch' Boss στο «The Jennifer Hudson Show», αναδεικνύοντας τις δυνατότητές της σε μια ευρύτερη κοινότητα. Επιπλέον, η συμμετοχή της σε ένα ντοκιμαντέρ χορού που παρήγαγε η Taboo από τους Black-Eyed Peas ενισχύει περαιτέρω τη θέση της στην καλλιτεχνική σκηνή.

Κόρη του Κύπριου τραγουδιστή Γιώργου Καψή και της Ελληνίδας δικηγόρου και πρώην χορεύτριας, Δέσποινας “Ρεβέκκας” Σαϊβανίδη, η Silia μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου οι τέχνες ήταν μέρος της καθημερινότητάς της από μικρή ηλικία.

Η συμμετοχή της στην Australian Youth Performing Arts Company (AYPAC) και οι εμφανίσεις της σε διάφορες σημαντικές παγκόσμιες εκδηλώσεις ενίσχυσαν την εμπειρία της και την προετοίμασαν για μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως η Eurovision. Ένα αποκορύφωμα της καριέρας της ήταν η εμφάνισή της ως σολίστ στα 30ά γενέθλια του Hollywood Star, Alex Russell, στο Λος Άντζελες, ένα γεγονός που της παρείχε πολύτιμη εμπειρία σε υψηλού προφίλ εκδηλώσεις.

Ανακοινώθηκε ως η εκπρόσωπος της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2024 την 25η Σεπτεμβρίου 2023, με την ευκαιρία να αναδείξει περαιτέρω το ταλέντο της σε μια από τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου. Η Silia φέρεται να έχει όλα τα προσόντα για να κάνει έντονη την παρουσία της στη Eurovision και να κατακτήσει το κοινό με τη μοναδική της φωνή και την σκηνική της παρουσία. 

Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η Silia Kapsis είπε ότι είναι πολύ χαρούμενη, ενώ ανέφερε και τα σημεία που την έχουν δυσκολέψει δηλώνοντας, «Νιώθω πολύ χαρούμενη, είμαι ενθουσιασμένη κι έτοιμη για την Eurovision. Στη σκηνή θα δείτε πολύ χορό, η χορογραφία είναι φανταστική, είναι κάτι που δεν έχει πάει στη Eurovision ποτέ ξανά. Τα visuals με τον χορό θα είναι συνδεδεμένα στη σκηνή». 

Σχετικά με τη χορογραφία και τα ρούχα της, η Silia σχολίασε, «Θα κάνω dance break, θα είναι κάτι διαφορετικό και καινούριο, είναι τώρα. Το ρούχο του Στέλιου Κουδουνάρη, καταπληκτικός, δεν είναι φόρεμα, θα είναι ασημένιο και άσπρο με στρασάκια».

Τέλος, για το γούρι της, η νεαρή τραγουδίστρια απάντησε, «Έχω για γούρι την Παναγίτσα και τον σταυρό μου και τα φοράω πάντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Κλιματική Δράση

Κλιματική Δράση

Ο Wopke Hoekstra, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Κλιματική Δράση, στο Green Agenda Cyprus Summit ...
newsroom must
 |  NEWS
From Gigabytes to Watts

From Gigabytes to Watts

Ο Ανδρέας Νεοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta, στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS
X