ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

#OscarsSoWhite: 12 καλλιτέχνες παίρνουν θέση

Ένας ντόρος δίχως τέλος έχει δημιουργηθεί στο Hollywood με αφορμή τα σχόλια της Jada Pinkett Smith. Η ηθοποιός κατηγόρησε την Ακαδημία επειδή οι φετινές υποψηφιότητες περιλαμβάνουν μόνο λευκούς καλλιτέχνες, και έκτοτε έχει δημιουργηθεί ένας μικρός χαμός στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πολλοί ήταν αυτοί που πήραν θέση στο λεγόμενο ‘’μποϋκοτάζ’’ των Όσκαρ, δίνοντας το hashtag ‘’OscarsSoWhite’’ που τονίζει ακριβώς αυτό: οι φετινοί υποψήφιοι στις κατηγορίες των ηθοποιών είναι όλοι λευκοί.

1. Lupita Nyong’o
’Είμαι απογοητευμένη με τις διακρίσεις στις φετινές υποψηφιότητες των Βραβείων Ακαδημίας. Με κάνει να σκέφτομαι για συνειδητή προκατάληψη και για κύρος στην κουλτούρα μας. Τα Βραβεία έπρεπε να αναδεικνύουν ό,τι καλύτερο έχει να δώσει η τέχνη του σήμερα’’ έγραψε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός στο instagram.

2. Cheryl Boone Isaacs
H πρόεδρος της Ακαδημίας συνεχάρη τους υποψήφιους αλλά φρόντισε να τονίσει  την απογοήτευσή της από τη μη συμπερίληψη έγχρωμων καλλιτεχνών στις υποψηφιότητες. Επιπλέον υποσχέθηκε πως γίνονται αλλαγές στην Ακαδημία αλλά παίρνουν περισσότερο χρόνο απ΄ όσο θα έπρεπε.

3. Spike Lee
’Για ακόμα μια χρονιά στα Όσκαρ, οι ηθοποιοί είναι μόνο λευκοί’’ έγραψε ο σκηνοθέτης στο instagram. ‘’Ευχαριστώ την Ακαδημία που μου έδωσε το τιμητικό βραβείο τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά εγώ και η σύζυγός μου δεν θα παρευρεθούμε στα φετινά Όσκαρ’’ συνέχισε ενώ πρόσθεσε την αγανάκτησή του που για ακόμα μια χρονιά οι υποψήφιοι ηθοποιοί είναι μόνο λευκοί.

4. George Clooney
O γνωστός ηθοποιός δεν έμεινε μόνο στα Όσκαρ, και έκανε λόγο για τους ρόλους που είναι διαθέσιμοι για έγχρωμους ηθοποιούς και γενικά για τους ηθοποιούς «μειονοτήτων». Την ανάρτησή του έκλεισε με την προτροπή «μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι σ’ αυτό τον τομέα. Ήμασταν καλύτεροι».


5. Idris Elba
‘’Πρέπει να δούμε ποιος κάνει τι στην τηλεόραση, ποιος επιτρέπεται στην τηλεόραση. Είναι οι μαύροι πάντα οι εγκληματίες; Είναι πάντα οι γυναίκες οι ερωμένες ή μιλούν πάντα για άντρες; Προβάλλονται μόνο τα στερεότυπα των ομοφυλοφίλων; Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα προβάλλονται καθόλου; Ο λόγος που πήγα στην Αμερική είναι επειδή η Αμερική έχει τον πιο διάσημο κανόνα για τις διακρήσεις και ονομάζεται ‘Αμερικανικό Όνειρο’. Το πρόβλημα είναι η απόσταση ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα’’ είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βρετανικό κοινοβούλιο. 

6. David Oyelowo
O σκηνοθέτης του ‘’Selma’’ τόνισε πως το χειρότερο είναι πως οι υποψήφιοι ηθοποιοί είναι μόνο λευκοί για δεύτερη συνεχή χρονιά ‘’και αυτό είναι ασυγχώρητο’’.

7. Quincy Jones
O θρυλικός μουσικός παραγωγός αποκάλυψε πως τον κάλεσαν να παρουσιάσει βραβείο στην επερχόμενη απονομή.  ‘’Θα τους ζητήσω αν μπορώ να μιλήσω για πέντε λεπτά για τις διακρίσεις. Αν όχι, δεν θα παρευρεθώ καθόλου’’ είπε. ‘’Μπορείς να το μποϋκοτάρεις ή μπορείς να το διορθώσεις’’.

8. Melissa Rivers
H Melissa Rivers υποστήριξε πως το πρόβλημα δεν είναι τα Όσκαρ αλλά η έλλειψη κατάλληλων ρόλων για έγχρωμους ανθρώπους.

9. Reese Witherspoon
H γνωστή ηθοποιός εξέφρασε κι αυτή την απογοήτευσή της που δεν είναι υποψήφιοι άνθρωποι των οποίων η δουλειά αξίζει αναγνώριση και επαίνους.

10. Steve Harvey
O παρουσιαστής καταπιάστηκε με κάτι άλλο. Επέλεξε να αναφερθεί στην καμπάνια που γίνεται, με όσους υποστηρίζουν πως, λόγω της έλλειψης έγχρωμων στους υποψήφιους, ο Chris Rock πρέπει να αποσυρθεί από την παρουσίαση των βραβείων και διαφώνησε ανοιχτά με αυτό.

11. Viola Davis
H Viola Davis, όπως και ο Idris Elba και η Melissa Rivers,  στόχευσε στις παραγωγές και στους ρόλους που υπάρχουν για έγχρωμους ανθρώπους. ‘’Μπορείς να αλλάξεις το πώς σκέφτεται η Ακαδημία, αλλά αν δεν υπάρχουν ταινίες με έγχρωμους, τι θα είναι υποψήφιο μετά;’’

12. Mark Ruffalo
O ηθοποιός μίλησε για ολόκληρο το σύστημα της Αμερικής που δείχνει τους λευκούς ως ανώτερους  και συμφώνησε με τα σχόλια της Jada Pinkett Smith για τις διακρίσεις τις Ακαδημίας.

Η δική σας άποψη ποια είναι;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
OscarsSoWhite  |  Oscars  |  Academy Awards  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση