ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Olga Smirnova: Η πρώτη Ρωσίδα μπαλαρίνα που εγκαταλείπει τα Μπολσόι λόγω πολέμου

Θα ενταχθεί στο Dutch National Ballet, στο Άμστερνταμ

Ριάνα Στυλιανού

Η 30χρονη σταρ του κλασικού χορού, Olga Smirnova, αποχώρησε από το διάσημο μπαλέτο των Μπολσόι, για να ενταχθεί στο Dutch National Ballet, στο Άμστερνταμ, λόγω του πολέμου που επικρατεί ανάμεσα στη χώρα της και την Ουκρανία.

Η Smirnova ήταν στο Μπολσόι εδώ και μία δεκαετία, ενώ υπήρξε πρωταγωνίστρια από το 2026 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη Ρωσίδα χορεύτρια που κάνει αυτό το βήμα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, και το πιο πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά της.

«Η Smirnova ήταν απολύτως σαφής στην πρόσφατη καταγγελία της σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που καθιστά δύσκολη την εργασία της στη γενέτειρά της», αναφέρει σε ανακοίνωση το Dutch National Ballet, που σημειώνει ότι την υποδέχεται «με ανοιχτές αγκάλες». Η πρώτη εμφάνιση της στο Εθνικό Μπαλέτο της Ολλανδίας θα γίνει στις 3 Απριλίου με το έργο «Ραϊμόντα».

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής και να πω πως είμαι αντίθετη στον πόλεμο με όλη μου την ψυχή. (…). Δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να ντρέπομαι για τη Ρωσία (…), όμως σήμερα νιώθω πως υπάρχει ένα πριν κι ένα μετά», έγραψε σε ανάρτησή της η πρίμα μπαλαρίνα, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Dutch National Ballet ο παππούς της χορεύτριας είναι Ουκρανός, ωστόσο η ίδια διευκρίνισε πως σκεφτόταν εδώ και καιρό να αποχωρήσει από το Μπολσόι, όμως «οι υφιστάμενες συνθήκες επιτάχυναν την όλη διαδικασία».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS