ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Η Ρωσία έχει πλέον το δικό της Instagram, το Rossgram

Το Instagram είναι διαθέσιμο μόνο μέσω VPN

Δέσποινα Άσπρου

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, το Instagram δεν είναι πλέον προσβάσιμο στην Ρωσία, καθώς το κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας Meta κατηγορείται από το Κρεμλίνο ότι υποκινεί βία κατά των Ρώσων - εξέλιξη που ήρθε μετά την εισβολή που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις της χώρας στην Ουκρανία.

Καθώς το Instagram ανήκει πλέον στην λίστα των ιστότοπων «περιορισμένης πρόσβασης» το Κρεμλίνο παρέδωσε στους Ρώσους πολίτες το Rossgram, το ρωσικό Instagram και τόσο η εικόνα του, όσο και η χρήση του θυμίζει το Instagram.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το Rossgram ήρθε σε μια μάλλον προσπάθεια του κράτους να επιστρέψουν οι πολίτες του στην "καθημερινότητά" τους και σηματοδοτεί το "διαζύγιό" του από την δύση. Να πούμε ακόμη πως η πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιείται μέσω συσκευών Android και iOS και η επίσημη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου προγραμματίζεται στις 28 Μαρτίου, αν και για τους απλούς χρήστες η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο.

Να προσθέσουμε ότι η σύνδεση στο Instagram είναι δυνατή μόνο μέσω VPN, δηλαδή αν οι χρήστες αλλάξουν την τοποθεσία τους και οι IP τους εμφανίζονται σαν να έχουν συνδεθεί από άλλη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση