ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Όλα όσα είδαμε στο «Dress To Impress Mobility Event»

Δείτε τα αποκλειστικά στιγμιότυπα και τους νικητές.

Μαρία Καραμάνου

Στις 16 Σεπτεμβρίου, η λεωφόρος Μακαρίου έκλεισε για την κυκλοφορία οχημάτων από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, ως μέρος των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης με τίτλο "Dress to impress mobility event," πραγματοποιήθηκε μια παρέλαση όπου συμμετείχαν ανθρώποι όλων των ηλικιών, οικογένειες αλλά και ομάδες με διάφορα όχηματα ως μέσο μετακίνησης, όπως ποδήλατα, σκούτερ, πατίνια, roller skates, ή ακόμα και πεζοί. Η κύρια προϋπόθεση για να συμμετάσχουν ήταν το ευφάνταστο ντύσιμο, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να φορέσουν πρωτότυπα κοστούμια. Οι επιλογές είναι πολλές και μπορούσαν να διαλέξουν ανάμεσα σε καπέλα, φτερά, παγιέτες ή ακόμα και λαμέ ρούχα. 

Η Κάλια Δραγατάκη με την Βασιλική Παπαμιχαήλ στο Live Link του Deejay Radio. 

Οι συμμετέχοντες περπάτησαν σε μια σύντομη διαδρομή γύρω από τη λεωφόρο Μακαρίου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό πάρτι στην πλατεία Σπυριδάκι μπροστά από το κτήριο 360, όπου περιλάμβανε μουσική από τον  Deejay Radio και τον Dj Konic, διαγωνισμούς και δώρα, 

Ανάμεσα στους διαγωνιζόμενους είδαμε εντυπωσιακά καπέλα, λαμπερά χρώματα και άφθονη φαντασία. Οι εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε ήταν αυτή με το DIY καπέλο φτιαγμένα από ροζ τούλι και τριαντάφυλλα, η total comic εμφάνιση, οι μπαλαρίνες και οι back to school εμφανίσεις με ψηλές χρωματιστές κάλτσες και το ξεχωριστό μακιγιάζ. 

Τα scooter που ήταν διαθέσιμα για τους συμμετέχοντες στην αφετηρία. 

Ο βασικός στόχος αυτής της εκδήλωσης ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία χρήσης εναλλακτικών μέσων μεταφοράς στο κέντρο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια βραδιά διασκέδασης με φίλους και οικογένεια, όπου προωθήθηκε η βιώσιμη αστική κινητικότητα. Ο Δήμος Λευκωσίας, ο κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, δεν πα΄ρελειψε να δηλώσει πως ευελπιστεί οι κάτοικοι της Λευκωσίας να αναζητήσουν παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Μία από τις νικήτριες με DIY καπέλο φτιαγμένο από ροζ τούλι με διακοσμητικά άσπρα τριαντάφυλλα. 

Γύρω στις 18:45, λίγο πριν από την έναρξη, έφτασαν στον χώρο τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών, φέρνοντας μαζί τους τύμπανα, σφυρίκτρες και πανό, με σκοπό να παρουσιάσουν ένα μικρό σόου κάτω από τη σκηνή περνώντας το δικό τους μήνυμα για το περιβάλλον μέσα από 4 σημαντικά συνθήματα, με κάποια από αυτά να λένε «τρέχα περπάτα και το αυτοκίνητο παράτα» και «τέλος τα αυτοκίνητα ζήτω τα ποδήλατα».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης μαζί με την Ειρήνη Χριστοφόρου.

Φυσικά, δεν ξέχασαν να μας τραγουδήσουν και το τραγούδι «Το ποδήλατο» επί σκηνής. Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Ειρήνη Χριστοφόρου, Lifestyle και Content Director της SPPMEDIA, ανέλαβε την εναρκτήρια ομιλία, ακολουθούμενη από μια ομιλία του Δημάρχου Λευκωσίας κύριου Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Ειρήνη Χριστοφόρου, Lifestyle και Content Director της SPPMEDIA.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν σταθμοί βοήθειας για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να δροσιστούν καθώς και τέσσερα περίπτερα με φαγητό, αλλά και ποτό. Φαγητό από το Fook U, το Tipsy Sticks, το Street Burger και τέλος ποτό από το The Old Souls. Παράλληλα, υπήρχαν και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών κρατώντας τα συνθήματα τους.

Γύρω στις 19:00 το απόγευμα, ξεκίνησε η παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες, καθώς και οικογένειες. Οι συμμετέχοντες είχαν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν διάφορα μέσα μεταφοράς όπως ποδήλατα, σκούτερ, πατίνια, roller skates ή ακόμα και να περπατήσουν. Οι διοργανωτές παρείχαν σταθμούς με νερό κατά μήκος της διαδρομής και στη γραμμή τερματισμού, προτείνοντας να φέρει ο καθένας το δικό του δοχείο. Η δράση  αλλά και η εκδήλωση είχε οικολογικό χαρακτήρα και το μέλημα του Δήμου Λευκωσίας ήταν να μην γίνει χρήση πλαστικού.

Επίσης, στο σημείο έναρξης αλλά και τερματισμού υπήρχε σκηνή Πρώτων Βοηθειών, για περιπτώσεις μικροτραυματισμών αλλά και ασθενοφόρο.

Η γραμμή της εκκίνησης για τους συμμετέχοντες.

Όλοι οι νικητές της εκδήλωσης επί σκηνής.

Το Kateryna Biloruska Foundation σε συνεργασία με τη Δήμαρχο Ποδηλάτου της Λευκωσίας, πραγματοποίησαν μια σειρά παιχνιδιών ποδηλασίας για παιδιά, πριν και μετά την κύρια ποδηλατοβόλτα. Αυτά τα παιχνίδια βασίζονταν στο δανέζικο μοντέλο εκπαίδευσης παιδιών σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης και την προώθηση της ασφαλούς οδήγησης.

Οι νικητές επί σκηνής κάνουν τις πρώτες τους δηλώσεις. 

Σκοπός αυτής της δράσης ήταν να εκπαιδεύσει τους νέους χρήστες ποδηλάτου σε θέματα ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου στους δρόμους. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια που ενίσχυσαν την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται και να αντιδρούν σε διάφορες καταστάσεις.

Μέρος της ομάδας του Deejay Radio ξεκινάει τη μουσική. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση «κατασκοπεύθηκε» προσεκτικά από τη Ριάνα Στυλιανού, fashion editor του must, από την Μαρία Σάββα, editor του must και τη Στέλλα Μούρεττου από τον Δήμο Λευκωσίας.

Με την διοργάνωση και τον συντονισμό αυτής της εκδήλωσης, ο Δήμος Λευκωσίας θέλησε να περάσει τα δικά του σημαντικά μηνυ΄ματα θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, κάνοντας σημαντικό βήμα στην όλη αυτή προσπάθεια ώστε να γίνουν αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών για μελλοντικά οφέλη. Ο αγαπημένος μας DEEJAY RADIO συμμετείχε ως χορηγός επικοινωνίας και πραγματοποίησε ένα δίωρο Live Link με τη Βασιλική Παπαμιχαήλ και Κάλια Δραγατάκη. Μετά την εκδήλωση, ανέβηκε στα decks ο αγαπημένος σε όλους, ο DJ Konic, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με τις μουσικάρες του, μέχρι το βράδυ.

Οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς ποζάροντας μαζί με την Ειρήνη Χριστοφόρου για την ομαδική φωτογραφία. 

Η εκδήλωση ήταν ένας αγώνας εντυπωσιασμού στην καρδιά της πόλης, μια πορεία ευαισθητοποίησης αφιερωμένη στο περιβάλλον, όπου μαζεύτηκαν χιλιόμετρα, που στη συνέχεια θα μεταφραστούν σε χρήματα για τις οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού τους ρεύματος. Ήταν μια εκδήλωση που τα είχε όλα, άφθονη διασκέδαση, ευαισθητοποίηση και κυριώς προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας.

Ένα από τα περίπτερα φαγητού, το Tipsy Sticks. 

Τα πλούσια δώρα που κέρδισαν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς περιελάμβαν: 

1 ποδήλατο για την πόλη και off road, «city trekking”, προσφορά της εταιρείας Polys Bikes

2 ηλεκτρικά scooters, μία προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)

2 παιδικά ποδήλατα, μία προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)

5 ετήσιες και 5 μηνιαίες συνδρομές ενοικίασης ποδηλάτων από την NEXTBIKE

Δωρεάν εισιτήρια για 4 διαδρομές, μια προσφορά της εταιρείας CPT (CYPRUS PUBLIC TRANSPORT)

Οι διαγωνιζόμενοι ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό.

Στη διάσκεψη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ανέφερε ότι η κυκλοφορία στη πόλη απαιτεί αλλαγές που πρέπει να βασίζονται σε νέες προσεγγίσεις. "Κάθε χρόνο, ο αριθμός των αυτοκινήτων στη Λευκωσία αυξάνεται. Η στρατηγική της συνεχούς διαμόρφωσης μεγαλύτερων και περισσότερων δρόμων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης κυκλοφορίας δοκιμάστηκε και αποδείχτηκε ανεπιτυχής."

Η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η οποία κέρδισε 1 ποδήλατο για την πόλη και off road «city trekking», προσφορά της εταιρείας Polys Bikes.

«Ο Δήμος Λευκωσίας», συνέχισε ο κ. Γιωρκάτζης, «υιοθέτησε πρώτος το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας ως μια πολιτική προσέγγιση και υλοποίησε την τελευταία δεκαετία έργα που στηρίζουν τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας. Τέτοια έργα περιλαμβάνουν τη δημιουργία πεζοδρομίων σε πολλές περιοχές της πόλης, τη σύνδεση πολλών δρόμων και γειτονιών με κεντρικές οδικές αρτηρίες, την ανακαίνιση της Πλατείας Ελευθερίας και του δρόμου Κωστάκη Παντελίδη, το εμπορικό κέντρο Μακαρίου – Στασικράτους και τους δρόμους περιμετρικά, καθώς και την ανάπτυξη ποδηλατόδρομων που συνδέουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Δυτικής Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης».

Δείτε όλα τα στιγμιότυπα εδώ:

Παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Ομολογητών κρατώντας τα συνθήματα τους.

Η Κάλια Δραγατάκη με την Βασιλική Παπαμιχαήλ παίρνοντας τις πρώτες δηλώσεις του Δημάρχου Λευκωσίας κύριου Γιωρκάτζη. 

Η Ειρήνη Χριστοφόρου με τον Αλέξανδρο Καμπέρη, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Δημοσίων Μεταφορών Κύπρου. 

Δύο από τις διαγωνιζόμενες ποζάροντας στο φωτογραφικό φακό.

Ο κόσμος που παρακολουθούσε προσεκτικά το αγώνα και τις ξεχωριστές εμφανίσεις των συμμετεχόντων. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS