ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

iPhone 12: Σταμάτησε η κυκλοφορία του στη Γαλλία λόγω υψηλής ακτινοβολίας

Η απάντηση της apple για τα επίπεδα ακτινοβολίας και τους κινδύνους.

Μαρία Καραμάνου

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν τις πωλήσεις του iPhone 12 λόγω της υπερβολικής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπει. Αυτή η απόφαση ελήφθη μετά από εποπτικό έλεγχο, και η Apple ενημερώθηκε για το ζήτημα. Οι αρχές είναι αποφασισμένες ότι, εάν η Apple δεν μπορέσει να διορθώσει το πρόβλημα μέσω ενημέρωσης λογισμικού ή άλλων μέσων, θα πρέπει να ανακαλέσει όλα τα iPhone 12 που έχουν πουληθεί στη χώρα.

Εντούτοις, η Apple διαφωνεί με αυτήν την απόφαση και υποστηρίζει ότι το iPhone 12 πληροί τους κανονισμούς για τα επίπεδα ακτινοβολίας που ισχύουν παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει εργαστηριακά αποτελέσματα από δικές της μελέτες και από τρίτους που υποστηρίζουν τη συμμόρφωσή της προς τους κανόνες.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρώ, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα "Le Parisien" ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας από το smartphone της Apple υπερβαίνουν τα αποδεκτά όρια. Η γαλλική εποπτική αρχή προέτρεψε την Apple να αντιδράσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων. Σε διαφορετική περίπτωση, απειλεί με την ανάκληση όλων των iPhone 12 που κυκλοφορούν στη χώρα.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Γαλλία θα μοιραστεί τα αποτελέσματα της έρευνάς της με άλλες ρυθμιστικές αρχές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν κατακερματισμένο χειρισμό του ζητήματος στην ΕΕ.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS