ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Οι Έλληνες που διεκδικούν BAFTA το 2024

Στις φετινές υποψηφιότητες δεν περιλαμβάνεται μόνο ο Γιώργος Λάνθμος με την ταινία του «Poor Things».

Μαρία Καραμάνου

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και είναι υποψήφιο για 11 βραβεία BAFTA. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρά την απουσία του Λάνθιμου από την κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας, ο συνδημιουργός και παραγωγός Γιώργος Λάνθιμος συμμετέχει επίσης στην παραγωγή της ταινίας και διεκδικεί ένα βραβείο BAFTA.

Επιπλέον, ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, συνεργάτης του Λάνθιμου, διεκδικεί ένα βραβείο στην κατηγορία του μοντάζ. Ο Μαυροψαρίδης έχει ήδη υποψηφιότητα για βραβεία BAFTA και Όσκαρ το 2019 για τη συμμετοχή του στην ταινία «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Οι προηγούμενες συνεισφορές του Μαυροψαρίδη περιλαμβάνουν τις ταινίες «Αστακός», «Κυνόδοντας», «Έτερος Εγώ», «Άλπεις», «Πολίτικη Κουζίνα», και πολλές άλλες.

«Τα Παιδιά του Χειμώνα» (The Holdovers) είναι δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ, του σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν. Ο ίδιος είναι υποψήφιος για BAFTA στην κατηγορία καλύτερος σκηνοθέτης και η ταινία στην κορυφαία κατηγορία των BAFTA (καλύτερη ταινία).

Ένας ακόμα Έλληνας δημιουργός είναι υποψήφιος για βραβείο BAFTA. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Κοντοβράκη της Heretic. Ο δημιουργός είναι υποψήφιος στην κατηγορία Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας για τη συμπαραγωγή στο «How to Have Sex».

Υποψήφιος και ο Γιάννης Μανολόπουλος με την ταινία «Yellow», που διεκδικεί BAFTA στην κατηγορία καλύτερη βρετανική ταινία μικρού μήκους. Αν το κερδίσει- για την παραγωγή- θα το μοιραστεί με τους συμπαραγωγούς Elham Ehsas, Dina Mousawi και Azeem Bhati.

Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε τόσους Έλληνες δημιουργούς να ξεχωρίζουν και να είναι υποψήφιοι για βραβεία BAFTA. Αποτελεί αναγνώριση της ταλαντούχας και δημιουργικής προσφοράς τους στον χώρο του κινηματογράφου. Ας ελπίσουμε σε επιτυχία για τους Έλληνες δημιουργούς στα BAFTA 2024 και καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους. Η βραδιά απονομής στις 18 Φεβρουαρίου θα είναι σίγουρα μια σημαντική στιγμή για τον ελληνικό κινηματογράφο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS