ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Με τι καιρό θα πάμε στις κάλπες;

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας μέχρι το Σαββατοκύριακο

Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες, με τον Διευθυντή της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη, να εξηγεί ότι τα φαινόμενα οφείλονται στην ψυχρή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή.

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM 95.0» και την εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ», ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι το χιόνι θα παραμείνει στα ορεινά μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα και το ύψος του θα αυξηθεί καθώς, κατά διαστήματα, αναμένονται ασθενή φαινόμενα χιονιού ή χιονόνερου.

Για το Σαββατοκύριακο, ενόψει και του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής τόνισε ότι ο καιρός δεν θα είναι κυρίως αίθριος, ιδιαίτερα την Κυριακή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μια ομπρέλα θα κάνει τη δουλειά της». Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι θα βρέχει τοπικά σε όλη τη χώρα, ωστόσο τα φαινόμενα δεν αναμένεται να είναι έντονα σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί το εκλογικό σώμα να ασκήσει το δικαίωμά του.  

Σήμερα, όπως είπε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά προς το απόγευμα θα εμφανιστούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, ιδιαίτερα στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, ενώ την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση στην θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση 

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά παράλια, αλλά ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα νότια και τα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα δυτικά και τα βόρεια. Σταδιακά, θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ενώ τοπικά στα ημιορεινά ενδέχεται να πέσει χιονόνερο.

Το Σάββατο, αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιόνι ενώ τοπικά στα ημιορεινά ενδέχεται να πέσει χιονόνερο. Σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού, καθώς και χιόνια στα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Κυριακή και θα κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 23 εκατοστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση