ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Κλιματική κρίση, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Green Agenda Cyprus Summit

newsroom must

Στέλλα Κυριακίδου

Την 1η Δεκεμβρίου 2019, η Στέλλα Κυριακίδου έγινε Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στον τομέα της υγείας, έχει τη δρομολόγηση του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου με σκοπό τη συμβολή στη βελτίωση της πρόληψης και της περίθαλψης του καρκίνου, ενώ είναι υπεύθυνη για τη διερεύνηση τρόπων με τους οποίους εξασφαλίζεται η επάρκεια της Ευρώπης σε οικονομικώς προσιτά φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών της.

Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται η υποστήριξη των κρατών μελών για τη βελτίωση της ποιότητας και της βιωσιμότητας των συστημάτων υγείας, η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού χώρου δεδομένων υγείας με σκοπό την προώθηση της ανταλλαγής των δεδομένων υγείας και τη στήριξη της έρευνας, και, ταυτόχρονα, η εξασφάλιση του γεγονότος ότι οι πολίτες έχουν τον έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων. Επιπρόσθετα, η εξασφάλιση πλήρους εφαρμογής του ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης κατά της μικροβιακής αντοχής στο πλαίσιο της προσέγγισης «Μία υγεία» και η επιδίωξη παγκόσμιας συμφωνίας για τα αντιμικροβιακά.

Όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, η Στέλλα Κυριακίδου έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εφαρμογή της νέας στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» για βιώσιμα τρόφιμα, στρατηγική η οποία θα αφορά κάθε κρίκο της αλυσίδας τροφίμων, από την παραγωγή ως την κατανάλωση. Οι αρμοδιότητές της περιλαμβάνουν, επίσης, την εξασφάλιση της επιβολής της νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων, με την επανεξέταση της σημερινής στρατηγικής και την προώθηση των ευρωπαϊκών προτύπων σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και την εξασφάλιση της επιβολής της ενωσιακής νομοθεσίας για την ασφάλεια των τροφίμων και για την υγεία των ζώων και των φυτών. Επιπρόσθετα, καθοδηγεί τις προσπάθειες για την προστασία της υγείας των φυτών, τη μείωση της εξάρτησης από τα γεωργικά φάρμακα και την υποστήριξη εναλλακτικών λύσεων χαμηλού κινδύνου και χωρίς χημικές ουσίες.

Κατά τη διάρκεια του COVID-19, ηγήθηκε των εργασιών της Επιτροπής για τον συντονισμό της ΕΕ για την υγεία και την υποστήριξη των κρατών μελών για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Προηγουμένως, η Στέλλα Κυριακίδου είχε εργαστεί ως Κλινική Ψυχολόγος στο Τμήμα Παιδικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής του Υπουργείου Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, από το 1979 μέχρι το 2006. Ίδρυσε την πρώτη οργάνωση για τον καρκίνο του μαστού στην Κύπρο, Europa Donna, όπου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2000-2015. Ήταν επίσης Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού για τον Καρκίνο του Μαστού Europa Donna. Ήταν επίσης Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού κατά του Καρκίνου του Μαστού Europa Donna.

Green Agenda Cyprus Summit

Σκοπός του Green Agenda Cyprus Summit που πραγματοποιείται για πρώτη φορά είναι η στήριξη της προσπάθειας στην Πράσινη Μετάβαση της Κύπρου, με στόχο να καταστεί η χώρα μας παράδειγμα οικολογικού τρόπου ζωής και βιώσιμης ανάπτυξης.

Στο συνέδριο “Green Agenda Cyprus Summit” θα παρευρεθούν και θα συζητήσουν οι ηγέτες της επιχειρηματικής κοινωνίας της χώρας, ενώ θα παρουσιάσουν, με στόχο να εμπνεύσουν τους παρευρισκόμενους, κορυφαίοι ομιλητές από τη διεθνή σκηνή. Σημαντική θα είναι η παρουσία της κυβέρνησης η οποία θα κληθεί να παρουσιάσει το όραμα και τις δράσεις της για την πράσινη μετάβαση. Στο επίκεντρο των συζητήσεων και παρουσιάσεων θα βρίσκονται οι κίνδυνοι από την κλιματική αλλαγή και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη ζωή, στο τραπεζικό σύστημα, τη βιομηχανία, τα ακίνητα και τον ασφαλιστικό τομέα.

Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η αποθήκευση και η βέλτιστη έξυπνη διανομή της, η χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης, η βιωσιμότητα και η εξέλιξη της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων αλλά και η διαχείριση των αποβλήτων, όλα αυτά θα βρίσκονται στο επίκεντρο του “Green Agenda Cyprus Summit 2024”.

Το “Green Agenda Cyprus Summit” διεξάγεται στις 20 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton με τη στήριξη της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.Powered by Fameline Holding Group, Platinum Sponsors οι Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Astrobank , Gold Sponsors η EY, Dark Horse Cyta,Silver Partner ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, AUDI, Ιnvest Cyprus. Energy Partners Eunice Energy Group και ο όμιλος Green Energy.

To συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Για εισιτήρια www.ticketmaster.cy

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.digitalagendacy.com/

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση