ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η chic εμφάνιση της Στέλλας Κυριακίδου στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Υγείας

Το μήνυμα που έστειλε η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου μέσα από ένα της tweet

newsroom must

H Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου έδωσε "το παρών" της στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9-10 Φεβρουαρίου στη Λυόν στο πλαίσιο της Γαλλική Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, την πρώτη ημέρα, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι η ενίσχυση των συστημάτων υγείας και των δυνατοτήτων εμβολιασμού των πιο ευάλωτων χωρών ανά το παγκόσμιο πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, πρόσθσε πως η επικείμενη Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης θα είναι «μια σημαντική πολιτική στιγμή όσον αφορά τους στόχους για τη δημόσια υγεία που θέλουμε να επιδιώξουμε», τονίζοντας πως θα πρέπει μετά τη σύνοδο να υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για δράση και συνεργασίες με την Αφρική.

Όπως ανέφερε η κ. Κυριακίδου, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει η προσπάθεια να προχωρήσει πέρα από την δωρεά εμβολίων κατά του COVID-19, αναφερόμενη ενδεικτικά στην πρωτοβουλία της ΕΕ που ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο Φον ντερ Λάιεν σύνοδο για την υγεία των G20 για ενίσχυση της κατασκευής και πρόσβασης σε εμβόλια, φάρμακα και τεχνολογίες υγείας σε χώρες της Αφρικής μέσω χρηματοδότησης τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από κονδύλια της ΕΕ.

Πρόσθεσε ακόμη πως η ΕΕ θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνεργασίας σε παναφρικανικό επίπεδο για την παρασκευή εμβολίων στην ήπειρο, και θα συνεισφέρει στην πρωτοβουλία του ΠΟΥ για την μεταφορά της τεχνολογίας mRNA κάνοντας αρχή με τη δημιουργία του πρώτου κόμβου στην Νότιο Αφρική.

Έπειτα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ υποστήριξε ότι μια ανθεκτική παγκόσμια αρχιτεκτονική στα θέματα δημόσιας υγείας θα πρέπει να έχει στον πυρήνα της έναν ισχυρότερο Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος, τόνισε, «χρειάζεται βιώσιμη χρηματοδότηση προκειμένου να αντεπεξέλθει σε αυτές τις προσδοκίες».

Στις 10 Φεβρουαρίου, η ίδια κατά την διάρκεια της παραμονής της στην Γαλλία και στο πλαίσιο του άτυπου συμβούλιο υπουργών Υγείας, που πραγματοποιήθηκε στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, συνάντησε τον Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας, Olivier Véran και μίλησαν για μια ισχυρή Ένωση Δημόσιας Υγείας, για το πώς θα γίνουν τα συστήματα υγείας πιο ανθεκτικά και το πώς θα προσεγγίσουν ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα υγείας.

Λίγες ώρες μετά την συνάντησή της με τον Olivier Véran, η Επίτροπος Υγείας έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο Twitter και έστειλε το δικό της μήνυμα. Η ίδια ΄δημοσιεύοντας ένα κοινό της στιγμιότυπο με τον Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Γαλλίας έγραψε: "Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα στη Γκρενόμπλ, την Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022, για να συναντηθώ με τους Υπουργούς Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευχαριστώ τον αγαπημένο μου φίλο @oliviervera για τη σύγκληση των σημαντικών συζητήσεών μας για την Ευρωπαϊκή #HealthUnion στο εμπνευσμένο Μουσείο της Γκρενόμπλ".

Πέρα όμως από την σημαντικότητα των όσων λέχθηκαν στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Υγείας, δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε πως η Επίτροπος Υγείας επίλεξε να φορέσει ένα άκρως σικάτο σύνολο. Πιο συγκεκριμένα και όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, η Στέλλα Κυριακίδου εντυπωσίασε φορώντας ένα black and white ταγιέρ και ολοκλήρωσε το σύνολό της υιοθετώντας μεγάλη μαύρη  τσάντα και σκουλαρίκια και κολιέ από πέρλες. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS