ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Oι αποκαλύψεις για το «γηροκομείο του θανάτου» στα Χανιά σοκάρουν

Οργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων δηλώνουν: «Πέθαναν από βασανιστήρια»

newsroom must

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ήρθαν στην επιφάνεια αποκαλύψεις για ένα γηροκομείο στα Χανιά, οι οποίες όχι απλώς σοκάρουν, αλλά δεν μπορεί να τις χωρέσει ο ανθρώπινος νους. Πιο συγκεκριμένα και βάση δημοσιευμάτων του ελληνικού Τύπου, η αντίστροφη μέτρηση για όσους εισάγονταν σε αυτό, ξεκινούσε από την πρώτη στιγμή.

Ισχυρά κατασταλτικά ψυχιατρικά φάρμακα χωρίς διάγνωση με στόχο να αδρανοποιηθούν οι πνευματικές τους λειτουργίες, να καμφθεί η κινητικότητα τους και οι δράστες να μπορέσουν να βάλουν χέρι στα μετρητά και στα ακίνητά τους είναι μονάχα μερικά από τα χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το newsit.gr, με τα οποία έρχονταν αντιμέτωποι οι ηλικιωμένοι που βρίσκονταν εκεί. Πέρα από αυτά, οι μαρτυρίες αναφέρουν πως όσοι διέμεναν εκεί τρέφονταν με αποφάγια, οπότε οι χαρακτηρισμοί του εν λόγω οίκου ως το «γηροκομείο του θανάτου» ή το «κολαστήριο των Χανιών», μάλλον δεν είναι τυχαίοι.

Μετά από πολλά παράπονα σε συγγενείς και βλέποντας πως μέσα σε έναν ενάμιση χρόνο πέθαναν τουλάχιστον 73 φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι, ξεκίνησαν οι υποψίες και έπειτα οι καταγγελίες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Skai.gr, οι αρχές στην Κρήτη προχώρησαν σε επτά συλλήψεις, μεταξύ αυτών οι συνιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας, δύο γιατροί - ένας παθολόγος και ένας ψυχίατρος- και τρεις νοσηλευτές. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, δια παραλείψεως ανθρωποκτονία τελεσθείσα και σε απόπειρα, ενώ πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται για 30 ανθρωποκτονίες, 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας, απάτες και έκδοση Ψευδών πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Η δράση της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης προσδιορίζεται σε χρονικό βάθος 12ετίας, ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται κατά την προανακριτική Αρχή σε εκατομμύρια ευρώ.

Ο Νικόλαος Ρουσόπουλος, δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Γηροκομείου τόνισε: “Θα προσκομιστούν αύριο στοιχεία για μάρτυρες που θα καταθέσουν ότι χρηματίστηκαν για να καταγγείλουν το γηροκομείο, τους προσέγγισαν για να καταγγείλουν το γηροκομείο με λέγοντάς τους “ώρα να κονομίσετε... Αυτούς τους οποίους πλησίασαν, είναι συγγενείς τροφίμων τους οποίους πλησίασαν αλλά δεν ενέδωσαν για να καταγγείλουν το γηροκομείο.” Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως είναι ενοχλημένος για το κατηγορητήριο περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και τόνισε ότι δεν υπήρχε οικονομικό όφελος στους κατηγορούμενους.

Με την σειρά της, η Μαρία Παπαδάκη δικηγόρος συγγενών θυμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαι η πρώτη παθούσα καθώς έχασα τον πατέρα μου στο συγκεκριμένο γηροκομείο και ξεκίνησα τις καταγγελίες το 2020."

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση