ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: vinyl φούστα, checked πουκάμισο και basic white sneakers
 

Φτάνει το bullying κύριε Μιχαηλίδη

Η ανθρώπινη και η γυναικεία αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη απέναντι σε οποιονδήποτε εκφοβισμό και συμπεριφορά

newsroom must

Για άλλη μια φορά στο στόχαστρο του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη βρέθηκε η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού – Λοττίδης.

Μετά τις οκτώ φορές μέσα σε είκοσι μήνες που η Επίτροπος Διοικήσεως δέχτηκε οικονομικό έλεγχο, ο Γενικός Ελεγκτής με σημερινό δελτίο Τύπου αναφέρθηκε ψευδώς ότι η εταιρεία SPP MEDIA είναι ο «διαχειριστής» της ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗΣ στην είσοδο της Λευκωσίας, καθώς και ότι η ίδια και η οικογένειά της θα είχαν οικονομικό όφελος από φιλανθρωπική συναυλία του Θεάτρου Ριάλτο - κάτι που δεν ισχύει αφού εδώ και χρόνια η εταιρεία SPP MEDIA είναι ο θεσμικός χορηγός επικοινωνίας του Θεάτρου στη Λεμεσό. 

Λίγο μετά τα συμβάντα, η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού – Λοττίδης έδωσε την απάντησή της μέσωνέας γραπτής ανακοίνωσης.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκα να παρακολουθήσω τον ειρμό σκέψης του συντάκτη τόσο της επιστολής όσο και της ανακοίνωσης, αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω εν συντομία καθότι ο αναγνώστης – είμαι σίγουρη – έχει κουραστεί από την επανάληψη ισχυρισμών και αμφισβήτησης που δέχομαι τα τελευταία δυόμισι χρόνια από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Είναι αναντίλεκτο ότι το να θέσω υπό την αιγίδα μου μια εκδήλωση με σκοπό την ευαισθητοποίηση κατά της βίας ενάντια των γυναικών δεν προσπορίζομαι οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, αλλά αντιθέτως μια τέτοια κίνηση εμπίπτει στον τομέα αρμοδιοτήτων μου για προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως ο Φορέας Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων.

Είναι, επίσης, αναντίλεκτο ότι ο εκάστοτε χορηγός επικοινωνίας μιας εκδήλωσης δεν προσπορίζεται οποιοδήποτε οικονομικό όφελος, αλλά υποστηρίζει την προβολή της εκδήλωσης και δη τον σκοπό της.

Είμαι σίγουρη ότι αυτό εμπίπτει στην κοινωνική αντίληψη και γνώση του μέσου λογικού ανθρώπου και δεν θα επεκταθώ περισσότερο.

Δεν μπορώ όμως να κλείσω χωρίς να επισημάνω ότι κ. Μιχαηλίδης ενώ έχει στα χέρια του αντίγραφο της επιστολής ημερομηνίας 10/1/20 από ιδιωτική εταιρεία, η οποία απευθύνεται σε εμένα με την παράκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου την εν λόγω εκδήλωση, συνεχίζει να προχωρεί σε διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Όσο για τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρονται στην επιστολή αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης των εννέα συνολικά οικονομικών ελέγχων που έχει κάνει στο Γραφείο μου χωρίς βεβαίως να βρεθεί τίποτε το μεμπτό.

Με ανησυχεί ακόμη ως Επίτροπο Διοίκησης και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι πιθανό να χρησιμοποίησε την εξουσία του με ενδεχόμενη συνεργασία του Τμήματος Φορολογίας για να εντοπίσει δεδομένα ιδιωτικής εταιρείας, κάτι που δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του για διερεύνηση, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην υπενθυμίσω όσα καταλόγισε στο πρόσωπό μου, ως η «γυναίκα του εκδότη», την αυθαίρετη αξιολόγηση του έργου μου, με αποκορύφωμα τον χαρακτηρισμό εργασίας μου ως αποκύημα φαντασίας.

Οι επιθέσεις δεν θα με άγγιζαν, καθώς το ύφος και ήθος του πομπού τους είναι υπό την κρίση του οποιουδήποτε αποδεκτή.

Αλλά γνωρίζω πως έχω υποχρέωση να δώσω το σωστό μήνυμα στο πλαίσιο της εντολής μου: αν μια γυναίκα σε θέση εξουσίας δέχεται αδιαμαρτύρητα συστηματική διαπόμπευση για την εργασία και το ήθος της, πώς θα μπορεί να διαμαρτυρηθεί οποιαδήποτε άλλη εργαζόμενη που βρίσκεται σε θέση εξάρτησης;

Έτσι, αποφάσισα να προχωρήσω στην επόμενη διαδικασία, λαμβάνοντας όλα τα νομικά μέτρα εναντίον του Γενικού Ελεγκτή, όπως ορίζει ο νόμος και επιβάλλει το κράτος δικαίου.

Φιλοδοξώ, όχι στην προσωπική μου επιβεβαίωση, αλλά στο να καταδείξω ότι η ανθρώπινη και η γυναικεία αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη απέναντι σε οποιονδήποτε εκφοβισμό και συμπεριφορά γιατί και η ανοχή έχει και τα όριά της και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως αδυναμία.

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Σε απάντηση ανακοίνωσης της εταιρείας συμφερόντων του συζύγου της Επιτρόπου Διοικήσεως ότι η εταιρεία αυτή δεν είναι ο διαχειριστής της «Παραμυθούπολης» αλλά ο χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην «Παραμυθούπολη», η Ελεγκτική Υπηρεσία σημειώνει ότι το γεγονός αυτό ουδόλως διαφοροποιεί την ουσία των θεμάτων που καταγράφονται στην επιστολή της ημερ. 11.2.2020 προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Επιτρόπου Διοικήσεως και τον Διευθυντή Γραφείου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα θέματα αυτά δεν αφορούν την πιο πάνω εταιρεία, ούτε και οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εταιρεία, αλλά την Επίτροπο Διοικήσεως.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση