ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Δημιουργήθηκε νέο είδος σοκολάτας στην Ελβετία

Η νέα σοκολάτα είναι πιο υγιεινή και περιέχει 20% περισσότερες φυτικές ίνες και 30% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με αυτή που υπάρχει.

Μαρία Καραμάνου

Αν νιώθετε ότι έχετε εξαντλήσει τις κλασικές επιλογές σοκολάτας που βρίσκετε στο παντοπωλείο σας, έχουμε συναρπαστικά νέα. Ελβετοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα ολοκαίνουργιο είδος σοκολάτας χρησιμοποιώντας ένα «ζελέ από τα μέρη του κακάο», φέρνοντας μια επανάσταση στη γεύση και στη βιωσιμότητα.

Η παραδοσιακή σοκολάτα παρασκευάζεται από κόκκους κακάο, οι οποίοι ανακατεύονται με λίγο από τον πολτό που τους περιβάλλει. Αυτή η μάζα κακάο στη συνέχεια συνδυάζεται με ζάχαρη, γάλα σε σκόνη και άλλα συστατικά, ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα και γεύση της σοκολάτας. Ωστόσο, η προσθήκη ζάχαρης σε μεγάλες ποσότητες καθιστά τη σοκολάτα λιγότερο υγιεινή, ενώ η παραδοσιακή μέθοδος παρασκευής της δεν είναι τόσο φιλική προς το περιβάλλον.

Η Νέα Συνταγή: Χρησιμοποιώντας Περισσότερο τον Καρπό του Κακάο

Η καινοτομία των Ελβετών επιστημόνων έγκειται στη χρήση περισσότερων μερών του καρπού του κακάο. Το νέο αυτό παρασκεύασμα ενσωματώνει ένα ζελέ από τα μέρη του κακάο, δημιουργώντας μια σοκολάτα που είναι πιο υγιεινή και πιο βιώσιμη. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα σοκολάτα εκμεταλλεύεται περισσότερο τον καρπό, μειώνοντας τα απόβλητα και ενισχύοντας τη διατροφική αξία του προϊόντος.

Η προσέγγιση αυτή όχι μόνο κάνει τη σοκολάτα πιο υγιεινή, αλλά συμβάλλει επίσης στη βιωσιμότητα της παραγωγής. Η μείωση της ζάχαρης και η αξιοποίηση περισσότερων μερών του καρπού σημαίνει λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και αντιμετώπιση των οικονομικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων που απειλούν την παγκόσμια παραγωγή σοκολάτας.

Αυτή η νέα σοκολάτα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον της βιομηχανίας. Με την ενσωμάτωση υγιεινών και βιώσιμων πρακτικών, οι Ελβετοί επιστήμονες όχι μόνο προσφέρουν μια νέα γευστική εμπειρία στους λάτρεις της σοκολάτας, αλλά συμβάλλουν και σε μια πιο πράσινη και βιώσιμη προσέγγιση στην παραγωγή τροφίμων.

Η νέα σοκολάτα που αναπτύχθηκε από Ελβετούς επιστήμονες έχει ως στόχο να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και καταναλώνουμε τη σοκολάτα. Το κλειδί για αυτή την καινοτομία είναι η χρήση περισσότερων υλικών από το εσωτερικό του κόκκου κακάο, που συνήθως απορρίπτονται. Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει την εκμετάλλευση του μεγαλύτερου μέρους του πολτού καθώς και της εσωτερικής επένδυσης του φλοιού, γνωστής ως ενδοκάρπιο.

Η Διαδικασία Παρασκευής του «Ζελέ Κακάο»

Αυτά τα μέρη του καρπού κακάο αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν «ζελέ κακάο». Το ζελέ κακάο είναι εξαιρετικά γλυκό και μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη στις περισσότερες συνταγές σοκολάτας. Η εύρεση της σωστής αναλογίας αυτού του ζελέ ήταν μια διαδικασία που απαιτούσε πολλές δοκιμές και λάθη. Η υπερβολική ποσότητα ζελέ δημιουργούσε σοκολάτα με σβώλους, ενώ η πολύ λίγη ποσότητα δεν ήταν αρκετά γλυκιά.

Τελικά, η ομάδα επιστημόνων κατέληξε σε ένα σκεύασμα που μπορεί να περιέχει έως και 20% ζελέ κακάο. Αυτό το ποσοστό επιτρέπει στη σοκολάτα να έχει προφίλ γλυκύτητας παρόμοιο με αυτό της υπάρχουσας μαύρης σοκολάτας, σύμφωνα με τυφλά γευστικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευμένους ειδικούς.

Οφέλη για την Υγεία και τη Βιωσιμότητα

Η νέα αυτή σοκολάτα δεν είναι μόνο γευστική αλλά και πιο υγιεινή. Περιέχει 20% περισσότερες φυτικές ίνες και 30% λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από τη μέση ευρωπαϊκή μαύρη σοκολάτα. Αυτό την καθιστά μια πιο υγιεινή και θρεπτική επιλογή.  Επιπλέον, η εκμετάλλευση περισσότερων μερών του καρπού του κακάο μπορεί να βοηθήσει τους καλλιεργητές να κερδίζουν περισσότερα από τις καλλιέργειές τους. Με τη χρήση περισσότερων τμημάτων του καρπού, μειώνονται τα απόβλητα και αυξάνεται η οικονομική απόδοση για τους παραγωγούς κακάο.

Ωστόσο, πριν το μείγμα καταφέρει να βγει στην αγορά θα πρέπει να γίνουν διάφοροι ελέγχοι και να αγοραστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για την νέα διαδικασία παραγωγής της σοκολάτας. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X