ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Αποκλειστικό: Το άλμπουμ από το GALA στο Βερεγγάρια

Δείτε όλα τα στιγμιότυπα από την μαγική βραδιά.

Μαρία Καραμάνου

Την Τρίτη το βράδυ, 10 Οκτωβρίου, η μεγάλη πόρτα του ξενοδοχείου Βερεγγάρια άνοιξε ξανά, υποδεχόμενη μόνο 90 εκλεκτούς καλεσμένους για ένα ξεχωριστό gala dinner. Το ξενοδοχείο είχε διαμορφωθεί ειδικά για εκείνη μόνο τη βραδιά με βάση το glamour της τότε εποχής, γεμάτο μαγεία. To must, έχει αποκλειστικές φωτογραφίες και πληροφορίες όσο αναφορά τη διακόσμηση, το theme της βραδιάς αλλά και μενού καθώς και όλες τις λεπτομέρειες.

Ο βιολονίστας στα σκαλιά του ξενοδοχείου Βερεγγάρια.

Τα βήματα των καλεσμένων οδηγούσαν πάνω σε ένα κόκκινο χαλί, το οποίο εκτεινόταν σε μήκος 1000 μέτρων και ξεκινούσε από τον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου μέχρι την εμβληματική πόρτα και κατέληγε μέσα, στους εσωτερικούς χώρους. Αυτό το κόκκινο χαλί απέπνεε την αίγλη του ξενοδοχείου Βερεγγάρια, το οποίο είχε φιλοξενήσει βασιλιάδες και καλλιτέχνες κατά το παρελθόν. Παράλληλα, το ξενοδοχείο και η ψηλή επιβλητική πρόσοψη του υψωνόταν μπροστά τους σαν ένα αξιόλογο ανάκτορο.

Το bell boy και μέλος της ορχήστρας δίπλα στην είσοδο του ξενοδοχείου.

Καθώς περπατούσαν στα σκαλοπάτια που οδηγούσαν προς την είσοδο, πολυέλαιοι φώτιζαν τον δρόμο με μία μυστηριώδη αίσθηση. Το φως τους έριχνε απαλές σκιές στο έδαφος, δημιουργώντας έναν ατμοσφαιρικό ρομαντικό χώρο.

Το bell boy που υποδεχόταν τους καλεσμένους δι΄πλα στην είσοδο στου Βερεγγάρια. 

Επιπλέον, υπήρχαν βιολονίστες τόσο στο δάσος, στα σκαλιά που οδηγούσαν στο Βερεγγάρια αλλά και ακριβώς στην είσοδο του ξενοδοχείου, που έπαιζαν με μελωδική επιδεξιότητα. Οι ήχοι των έγχορδων πλαισίωναν τον χώρο με μια συγκινητική ομορφιά, ενώ πνευστά όργανα, όπως η τρομπέτα, προσέδιδαν μια ακόμα πιο μαγική πνοή στην εμπειρία. Οι νότες αυτής της ορχήστρας αγγίζανε τις ψυχές των παρευρισκομένων και τους έκαναν να νιώθουν πως είχαν μεταφερθεί σε έναν άλλο κόσμο, γεμάτο μυστήριο και ομορφιά και σίγουρα έναν κόσμο μίας άλλης δεκαετίας. 

Η κύρια αίθουσα που διεξάχθηκε το gala dinner. 

Στην είσοδο του Βερεγγάρια συνάντησαν το Bell Boy το οποίο ήταν ντυμένο με το ύφος εκείνης της εποχής, φορούσε μαύρο σμόκιν, παπιγιόν και ένα μαύρο καπέλο. Αυτή η πρακτική προέρχεται από τα παλιά ξενοδοχεία, όπου ο υπάλληλος του γραφείου χτυπούσε ένα κουδούνι για να καλέσει τον υπεύθυνο, που σίγουρα θα έσπευδε να βοηθήσει με τις τσάντες των επισκεπτών.

Τα σκαλιά της εισόδου που οδηγούν στην κεντρική αίθουσα του gala dinner. 

Καθώς οι καλεσμένοι εισήλθαν μέσα στο ξενοδοχείο Βερεγγάρια, περιτριγυρίστηκαν από τα αρώματα των ανθισμένων λουλουδιών που στόλιζαν την είσοδο και μπήκαν στον μαγικό κόσμο του ξενοδοχείου Βερεγγάρια.

Το ανθοστολισμένο τραπέζι, με τα κρυστάλλινα ποτήρια υπό το φως των κεριών. 

Εσωτερικά, σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που είχε στηθεί για το gala dinner, κοσμούσαν πολυέλαιοι και συνολικά υπήρχαν 40 τόσο έξω στην είσοδο όσο και μέσα. Ο χώρος επίσης φωτίζονταν από 386 κεριά, τα οποία είχαν τοποθετηθεί κατά μήκος της σκάλας και στον χώρο, δημιουργώντας ένα αυθεντικά αριστοκρατικό σκηνικό που ταίριαζε απόλυτα με την ατμόσφαιρα του παλαιού ξενοδοχείου, μεταδίδοντας μια αίσθηση πολυτέλειας και αριστοκρατίας.

Η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του gala dinner.

Στην κεντρική αίθουσα, απλώνονταν δύο σειρές τραπεζιών, στα οποία τα τραπεζομάντηλα σε γήινες αποχρώσεις έδιναν μια αίσθηση κομψότητας και απλότητας. Κάθε τραπέζι φιλοξενούσε πιάτα από πορσελάνη με χρυσές λεπτομέρειες, που λάμπανε υπό το φως των κεριών και των πολυελαίων. 

Κοντινό πλάνο από τη διακόσμηση του τραπεζιού.

Το περιβάλλον ήταν γεμάτο από την αρωματική παρουσία των λουλουδιών. Υπήρχαν 440 λευκά wedding roses, 270 μικρά κόκκινα τριαντάφυλλα, 60 πράσινες ορτανσίες, 350 vintage roses και 300 κλασικά κόκκινα τριαντάφυλλα. Συνολικά, υπήρχαν 1420 λουλούδια, που ενίσχυσαν την ατμόσφαιρα μυστηρίου και ρομαντισμού. Τα λουλούδια δημιούργησαν έναν εκπληκτικό αισθητικό πίνακα, δίνοντας την αίσθηση ότι ο χώρος είχε μεταμορφωθεί σε έναν μαγικό κήπο.

Η διαμορφωμένη αίθουσα όπου οι καλεσμένοι απόλαυσαν το κρασί τους αλλά και LIVE μουσική. 

Τα τραπέζια φωτίζονταν από κεριά, τα οποία έδιναν ένα ρομαντικό, ζεστό φωτισμό στον χώρο. Πάνω στα τραπέζια τοποθετήθηκαν χρυσά μαχαιροπίρουνα και κρυστάλλινα ποτήρια για το κρασί, προσθέτοντας μια νότα πολυτέλειας και κομψότητας στον τραπεζικό εξοπλισμό.

Η αριστερή πλευρά του τραπεζιού στην κεντρική αίθουσα. 

Όλα αυτά τα στοιχεία συνέβαλαν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που συνδύαζε την αίσθηση της πολυτέλειας και της ρομαντικής μαγείας. Ήταν σαν να βρίσκονταν σε ένα παραμύθι, όπου η ομορφιά των λουλουδιών έκαναν τη βραδιά αξέχαστη.

Η δεύτερη επιλογή του κυρίως πιάτου, μοσχαρίσιο φιλέτο με ντοφινοάζ, μπρόκολο και baby carrot σοτέ με σάλτσα από κρασί πόρτο.

Το μενού της βραδιάς προσέφερε μια αναζωογονητική εμπειρία γευσιγνωσίας, προσφέροντας στους καλεσμένους μια αξέχαστη γαστρονομική απόλαυση επάξια της ιστορίας του ξενοδοχείου Βερεγγάρια. 

Η πρώτη επιλογή για κυρίως πιάτο, φιλέτο ουράς αστακού σερβιρισμένο σε θαλασσινά orzo.

Ως ορεκτικό, προσφέρθηκε τυρί burrata με ντομάτες, κάπαρη, τραγανή ψίχα ψωμιού και λάδι βασιλικού. Η γλυκιά, κρεμώδης γεύση της burrata συνδυάστηκε με τη φρεσκάδα της ντομάτας και το αρωματικό λάδι του βασιλικού, προσφέροντας ένα εκλεπτυσμένο ορεκτικό.

Η εξωτερική θέα του ξενοδοχείου με το Bell Boy και την είσοδο του ξενοδοχείου Βερεγγάρια. 

Για το κυρίως πιάτο, οι καλεσμένοι είχαν επιλογή ανάμεσα σε δύο εξαιρετικά πιάτα. Το φιλέτο ουράς αστακού σερβιρισμένο σε θαλασσινά orzo προσέφερε μια πλούσια θαλασσινή γεύση, ενώ το μοσχαρίσιο φιλέτο με ντοφινοάζ, μπρόκολο και baby carrot σοτέ με σάλτσα από κρασί πόρτο αποτελούσε μια εκλεπτυσμένη επιλογή για τους λάτρεις της κρεατοφαγικής κουζίνας.

Τα τσιμπήματα τυριών, αλλαντικών και φρούτων. 

Για το γλυκό, υπήρχε μια ποικιλία από εκλεκτές επιλογές. Τα μιλ-φέιγ σοκολάτας, οι οβάλ τάρτες με μούρα και το λιβανέζικο μαχαλεπί προσέφεραν εξαιρετικές επιλογές για τους λάτρεις των γλυκών, ενώ η ποικιλία τυριών και φρούτων ικανοποίησε όσους επιθυμούσαν ένα ελαφρύ, γευστικό τσιμπηματάκι.

Η εξωτερική είσοδος του ξενοδοχείου Βερεγγάρια. 

Για να συνοδεύσουν αυτή τη γαστρονομική απόλαυση, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν κρασιά που συνδιαζόντουσαν αρμονικά με το γεύμα τους. Ο ροζέ οίνος Κυπερούντα Ακτή, ο λευκός οίνος Zambartas Promara 2022 και το κόκκινο κρασί Zambartas Shiraz Λευκάδα 202 ήταν εξαιρετικές επιλογές που συμπλήρωναν το γευστικό ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι υπεύθυνοι σερβιτόροι της βραδιάς. 

Αυτό το μενού πρόσφερε μια πλούσια και πολυδιάστατη εμπειρία γευσιγνωσίας, στην οποία οι γεύσεις, οι αρώματα και οι αίσθησεις εναρμονίστηκαν με εξαιρετικό τρόπο, δημιουργώντας μια βραδιά που θα μνημονεύονταν για πολύ καιρό, ένα αληθινό αριστοκρατικό γεύμα που συνδύαζε την υψηλή γαστρονομία με την πολυτέλεια του περιβάλλοντος. 

Ο εσωτερικός χώρος πριν την κεντρικά διαμορφωμένη αίθουσα. 

Πριν την ολοκλήρωση του gala dinner, οι επισκέπτες είχαν την εξαιρετική ευκαιρία να απολαύσουν μια αποκλειστική ξενάγηση στους υπόλοιπους χώρους του ξενοδοχείου, προκειμένου να δουν πώς προχωράει το έργο αναβίωσης και αναστήλωσης του ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, λάμβαναν επεξηγήσεις σχετικά με την ιστορία του ξενοδοχείου, την ανακαίνιση και τις προοπτικές του χώρου.

Κοντινό πλάνο από το τραπέζι με τα πιάτα από πορσελάνη και το μενού της βραδιάς. 

Το gala dinner ολοκληρώθηκε με μια σειρά ομιλιών από διάφορους ομιλητές. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου μοιράστηκαν τα όνειρά τους και τις φιλοδοξίες τους για το μεγαλεπήβολο project αναστήλωσης του ξενοδοχείου. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσέθεσε τη φωνή του στην επίσημη εκδήλωση, εκφράζοντας τη σημασία του έργου για την περιοχή και τη χώρα.

Το ορεκτικό με τυρί burrata, ντομάτες, κάπαρη, τραγανή ψίχα ψωμιού και λάδι βασιλικού.

Τα γλυκά του gala. 

Αυτή η επίσημη εκδήλωση αναδείχθηκε ως μια σημαντική στιγμή στην ιστορία του ξενοδοχείου και της περιοχής, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής για το Βερεγγάρια και τον Πρόδρομο. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS