ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Beatles: Νέο τραγούδι με τη φωνή του John Lennon με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

«Κάναμε αυτό που θα είναι η τελευταία ηχογράφηση των Beatles, εργασθήκαμε με βάση ένα demo του John.»

Μαρία Καραμάνου

Ο Paul McCartney ανακοίνωσε ότι φέτος θα κυκλοφορήσει ένα ανέκδοτο τραγούδι των Beatles, στο οποίο η φωνή του αδικοχαμένου John Lennon αναπαράχθηκε χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Paul αποκάλυψε ότι για τη δημιουργία αυτού του νέου τραγουδιού, η φωνή του Lennon αντλήθηκε από μια παλιά κασέτα και χρησιμοποιήθηκε η τεχνητή νοημοσύνη για να την απομονώσει από την αρχική μουσική συνοδεία. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε ένα νέο τραγούδι που παρουσιάζει τη φωνή του σε μια νέα παραγωγή και ερμηνεία. Αυτή η μοναδική διαδικασία αποτέλεσε έναν τρόπο να φέρουν πίσω την φωνή του Lennon και να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο για τους οπαδούς των Beatles.Μάλιστα, ο Paul δήλωσε πως, «Κάναμε αυτό που θα είναι η τελευταία ηχογράφηση των Beatles, εργασθήκαμε με βάση ένα demo του John. Το τελειώνουμε και θα κυκλοφορήσει φέτος. Καταφέραμε να πάρουμε τη φωνή του John και να την καθαρίσουμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη για να μιξάρουμε την ηχογράφηση».

Σύμφωνα με το BBC, ο McCartney δεν αποκάλυψε τον ακριβή τίτλο του τραγουδιού, αλλά πιθανότατα πρόκειται για μια σύνθεση του John Lennon με τον τίτλο "Now And Then", που ηχογραφήθηκε το 1978. Ο McCartney αναφέρει ότι είχε λάβει το demo του τραγουδιού ένα χρόνο νωρίτερα από την χήρα του Lennon, Yoko Ono. Αυτό το τραγούδι περιλαμβανόταν σε μια κασέτα με τίτλο "For Paul", που είχε γράψει ο Lennon λίγο πριν τον θάνατό του το 1980.Τον Απρίλιο του 1970, έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ "Abbey Road" και ένα μήνα πριν από την κυκλοφορία του "Let It Be", οι Beatles είχαν ανακοινώσει τον χωρισμό τους. Κατά τη διάρκεια των δέκα χρόνων που πέρασαν μαζί, κυκλοφόρησαν δεκατέσσερα επιτυχημένα άλμπουμ και πούλησαν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα, ενώ παραγωγήτηκαν επίσης κινηματογραφικές ταινίες με τη συμμετοχή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS