ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Αναβολή εκλογών στη Νέα Ζηλανδία λόγω αναζωπύρωσης της πανδημίας

Η Πρωθυπουργός αναγνώρισε το ότι κυριαρχεί η ανησυχία στη χώρα

Οι βουλευτικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία αναβάλλονται για τέσσερις εβδομάδες διότι ενέσκηψε ξανά η πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η Πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Αρντέρν. Οι εκλογές, οι οποίες ήταν προγραμματισμένο να λάβουν χώρα τη 19η Σεπτεμβρίου, αναβάλλονται για τη 17η Οκτωβρίου.

"Αυτή η απόφαση δίνει σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις χρόνο να κάνουν εκστρατεία τις επόμενες εννέα εβδομάδες και αρκετό χρόνο στην Εκλογική Επιτροπή ώστε να εγγυηθεί ότι θα μπορέσει να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία", εξήγησε η κυρία Αρντέρν.

Η κεντροαριστερή Πρωθυπουργός υφίστατο πίεση να αναβάλλει τη διεξαγωγή των εκλογών μετά την αναστολή από όλα τα κόμματα των εκστρατειών τους εξαιτίας του ότι επέστρεψε η πανδημία την περασμένη εβδομάδα, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το πώς.

Η Νέα Ζηλανδία είναι αντιμέτωπη τις τελευταίες ημέρες με αύξηση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, που ώθησε τις αρχές να θέσουν εκ νέου υπό περιορισμό το Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Η κυρία Αρντέρν έδωσε εντολή την Παρασκευή ο περιορισμός του Όκλαντ να παραταθεί ως την 26η Αυγούστου, ώστε να προληφθεί ο κίνδυνος δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η Πρωθυπουργός αναγνώρισε το ότι κυριαρχεί η ανησυχία στη χώρα η επάνοδος του κορωνοϊού, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νέων κρουσμάτων, μελών της ίδιας οικογένειας, στο Όκλαντ την περασμένη Τρίτη. Χθες Κυριακή, η εστία στην πόλη είχε φθάσει τα 49 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο, αν και στην πολιτεία που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 παρέμεινε συγκριτικά σταθερός. Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι 25 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ, 21 θάνατοι, είχε καταγραφεί την 12η Αυγούστου. Οι αρχές στη νοτιοανατολική αυτή πολιτεία της Αυστραλίας ανακοίνωσαν επίσης ότι διαγνώστηκαν 282 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός οριακά αυξημένος από τα 279 κρούσματα για τα οποία έκαναν λόγο χθες Κυριακή. Οι αριθμοί αυτοί είναι αισθητά χαμηλότεροι από την κορύφωση των 700 και πλέον κρουσμάτων ανά 24ωρο τους οποίους ανακοίνωναν οι αρχές νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, με την Κολομβία να ξεπερνά χθες Κυριακή το ορόσημο των 15.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και το Περού να καταγράφει ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στην Μπογοτά, το κολομβιανό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι αρχές κατέγραψαν 287 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 κατά τη διάρκεια των 24 προηγούμενων ωρών, γεγονός που αύξησε τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού σε 15.097 νεκρούς στη χώρα των Άνδεων, όπου το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε την 6η Μαρτίου. Η Κολομβία καταμετρά ως αυτό το στάδιο 468.332 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται τέταρτη στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό των θανάτων και ως προς τον αριθμό των μολύνσεων.

Στη Λίμα, το περουβιανό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε πάνω από 10.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, νέο ρεκόρ που έσπασε αυτό το οποίο καταγράφηκε μόλις την προηγουμένη. Το Υπουργείο έκανε λόγο για 10.143 νέες μολύνσεις, με το σύνολό τους να φθάνει τις 535.946 αφότου ο κορωνοϊός άρχισε να εξαπλώνεται στην περουβιανή επικράτεια. Την προηγουμένη, είχε ανακοινώσει 9.501 κρούσματα μόλυνσης. Οι θάνατοι που διαπιστώθηκαν το ίδιο διάστημα ήταν 206, κάτι που αύξησε τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας στο Περού στους 26.281 νεκρούς, σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου, που πάντως αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση και μέρος του Τύπου.

Στον Ισημερινό, μια ακόμη από τις λατινοαμερικάνικες χώρες που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία - έχει καταγράψει πάνω από 100.000 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 - η Κυβέρνηση του Προέδρου Λενίν Μορένο ανακοίνωσε χθες, όπως και εκείνες άλλων κρατών της περιοχής, την πρόθεση της να συμμετάσχει στην παραγωγή εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού.

"Ο Ισημερινός έχει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάσει εμβόλια" για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό, "όπως η Αργεντινή, η Κολομβία και το Μεξικό, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τα παραγάγουν", τόνισε σε δελτίο Τύπου που διένειμαν οι υπηρεσίες του ο Υπουργός Υγείας Χουάν Κάρλος Σεβάγιος. Η περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στην υφήλιο από την πανδημία του κορωνοϊού, με πάνω από 6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες Κυριακή το όριο των 170.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, την ώρα που ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας εκφράζουν έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο η πανδημία του κορωνοϊού να κάνει πολύ πιο περίπλοκη την περίοδο της φθινοπωρινής εποχικής γρίπης.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 483 χθες Κυριακή, με τις πολιτείες Φλόριντα, Τέξας και Λουιζιάνα να καταγράφουν τα περισσότερα νέα θύματα. Οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 5,4 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον υψηλότερο αριθμό στην υφήλιο. Ακόμη και αυτός ο αριθμός θεωρείται υποτιμημένος, καθώς οι αρχές δεν έχουν αυξήσει το επίπεδο των τεστ στο επίπεδο που συνιστάται από τους ειδικούς. Τα κρούσματα μόλυνσης καταγράφουν πτώση στις περισσότερες πολιτείες, πλην Χαβάης, Νότιας Ντακότας και Ιλινόι.

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή δεν επιβεβαιώθηκε κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, για πρώτη φορά από τα μέσα του Ιουλίου.

Η Σιντζιάνγκ είχε μετατραπεί το τελευταίο διάστημα στη νέα εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στην ηπειρωτική Κίνα. Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 22 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 19 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου. Σε όλες τις περιπτώσεις, επρόκειτο για "εισαγόμενα" κρούσματα, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια. Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19. Εντοπίστηκαν παράλληλα 37 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, από 16 την προηγουμένη.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 11 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 447 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 685 νεκρούς επί συνόλου 92.680 ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 382 από 387 επί συνόλου 860 που βρίσκονται στα νοσοκομεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση