ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ο άγνωστος γάμος της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη

«Όσο και να παιδέψω το μυαλό μου και να σκεφτώ στιγμές που ζήσαμε μαζί...»

Αν είσαι τυχερός στην ζωή σου θα μπορέσεις να νιώσεις και να βιώσεις μόνο μια φορά τον απόλυτο έρωτα, εκείνον που σε ταξιδεύει που σε ωθεί να κάνεις πράγματα που ούτε εσύ πίστευες ότι θα μπορούσες.

Η Εθνική μας σταρ, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πάντοτέ όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω της. Σε κάθε της βήμα δημοσιογράφοι την ακολουθούσαν, σε κάθε σχέση, σε κάθε γέλιο και κάθε κλάμα μέχρι και την στιγμή που την σκέπασε το χώμα.

Ο μεγάλος έρωτας της Αλίκης δεν ήταν ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ σύμφωνα με το βιβλίο «Σπασμένα Καράβια Αλίκη Βουγιουκλάκη – Γιώργος Ηλιάδης» της δημοσιογράφου Κική Σεγδίτσα αλλά ο κύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Ηλιάδης.

Δίπλα του έζησε τον απόλυτο, τον μεθυστικό έρωτα μόνο για λίγο όμως αφού η ζωή δεν του ένωσε για πάντα. Ήταν ο άντρας που λίγο πριν κλείσει τα μάτια της ζητούσε να είναι στο πλευρό της για να μπορέσει να τον δει για μια τελευταία φορά.

Και οι δύο χωρισμένοι με παιδιά, αποφάσισαν να παντρευτούν κρυφά από όλους τον Ιανουάριο του 1982, στην Παναγία Γοργοεπήκοο, το εκκλησάκι δίπλα στη Μητρόπολη των Αθηνών . Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και ο κρυφός τους γάμος αποκαλύφθηκε 10 χρόνια μετά σε συνέντευξή της Αλίκης στο «Ενώπιος Ενωπίω» λέγοντας την χαρακτηριστική ατάκα «Σας την έσκασα». Για τον γάμο αυτό δεν γνώριζε ούτε η οικογένεια ούτε και ο γιός της ηθοποιού.

Με τον ίδιο τρόπο βγήκε και το διαζύγιό τους λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα όταν ο Ηλιάδης ταξίδεψε στο Μπαχρέιν με την πρώην σύζυγό του για να κλείσουν μια συμφωνία για εκείνη με σοκολατοποιία. Τότε η Αλίκη ένιωσε ότι έχασε και στο διαζύγιο επικαλέστηκε εγκατάλειψη συζυγικής στέγης. Ήταν το αίσθημα απέναντι στην οικογένειά του που τον έκανε να χάσει την Αλίκη.

Το διαζύγιο τους δεν ήταν αρκετό για να τους χωρίσει ούτε ακόμα και όταν ο Ηλιάδης παντρεύτηκε και πάλι την πρώην σύζυγό του. Η αγάπη του για την Αλίκη ήταν τόσο μεγάλη, έτσι χώρισε και πάλι με την πρώτη του σύζυγο. Μεταξύ αυτών των γεγονότων οι δύο τους συνέχισαν να συναντιούνται με κάθε ευκαιρία σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Κική Σεγδίτσα στο βιβλίο της αναφέρει ότι αγαπιόντουσαν και «σμίγανε παράφορα» ακόμα και όταν εκείνη ήταν σε σχέση με άλλους συντρόφους.

Λίγο πριν η Αλίκη χαθεί για πάντα ζητάει να δει τον άντρα που αγάπησε όσο κανέναν άλλο. Όσο η ίδια νοσηλευόταν μιλούσαν συνεχώς στο τηλέφωνο και τον ρωτούσε «Πότε θα έρθεις; Πες μου πότε;». Ο Ηλιάδης όμως που βρισκόταν στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου και είχε κάποια λεπτά θέματα να διαχειριστεί της έλεγε «έρχομαι» μα αργούσε. Όταν τελικά κατάφερε να φύγει την κάλεσε για να της πει ότι περιμένει το ταξί για να πάει στο αεροδρόμιο.

Το τηλέφωνο σήκωσαν άλλοι για την Αλίκη, αφού λίγα λεπτά πριν είχε κλείσει τα μάτια της για πάντα…

Χρόνια μετά ο Ηλιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» για την Αλίκη είπε:

«Εκείνο που κυρίως χαρακτήριζε την Αλίκη και στην δουλειά της και στην ιδιωτική της ζωή και στην συμπεριφορά της στους ηθοποιούς, αλλά και στους φίλους της -και αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε μιλώντας με τον Φασουλή, μιλώντας με αυτούς τους ανθρώπους- ήταν η αρχοντιά. Η Αλίκη ήταν αρχόντισσα! Τίποτα άλλο. Και αρχόντισσα όχι με την έννοια την οικονομική, η αρχοντιά είναι κάτι το ηθικό δεν είναι οικονομικό. Η Αλίκη δεν ήταν ούτε της Μυκόνου, ούτε των κοσμικών νησιών. Πήγαινε στο κτήμα της στον Άγιο Θεολόγο και αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει και ο Σταμάτης Φασουλής, ο Δάνης Κατρανίδης, όλοι οι φίλοι της που τους καλούσε τακτικά στο κτήμα της επάνω. Όχι μόνο ήταν ένας καθημερινός άνθρωπος, αλλά ήταν πως να το πω, ο απλός άνθρωπος του χωριού. Πού να πλησιάσει παπαράτσι;»

«Όσο και να παιδέψω το μυαλό μου δεν μπορώ να θυμηθώ και να πω κάτι το αρνητικό. Όσο και να παιδέψω το μυαλό μου και να σκεφτώ στιγμές που ζήσαμε μαζί. Αυτό που εντυπωσίαζε κάποιον όταν γνώριζε την Αλίκη ήταν φρεσκάδα της. Και όταν λέω φρεσκάδα, δεν εννοώ μόνο την όψη της, οι κουβέντες είχαν μια φρεσκάδα. Είχε φρεσκάδα η Αλίκη και αυτό το εξέπεμπε»

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση