ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

7 θεωρίες για τη μετάδοση του κορωνοϊου που δεν ισχύουν

newsroom must

Η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός μέχρι και σήμερα, ακούσαμε πολλά - μα πάρα πολλά. Απ' όλα όσα ακούσαμε, ελάχιστα ισχύουν - αφού λόγω φόβου εξαπλώθηκαν ραγδαία θεωρίες χωρίς καμία βάση. Μεταξύ αυτών, οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να κολλήσει κανείς τον ιό. Δείτε στην συνέχεια 7 θεωρίες για τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού που δεν έχουν αποδειχθεί από την επιστήμη.

1.Η απολύμανση προστατεύει πάντα: Όσο δύσκολο και αν είναι να το δεχτούμε, οι επιστήμονες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιώσει το ότι ο ιός ζει 100% στις επιφάνειες. Το να απολυμαίνεις ωστόσο επιφάνειες είναι μια καλή πρακτική, αλλά αν κρίνουμε από το ότι ο ιός μεταφέρεται από τα σταγονίδια, δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα.

2.Ο Covid-19 μπορεί να μεταδοθεί από το φαγητό: Αν και στην αρχή όλοι διακατεχόμασταν από έντονο φόβο... σε σημείο που πλέναμε ό,τι αγοράζαμε, οι επιστήμονες λένε πως ο ιός δεν μεταφέρεται στα τρόφιμα.

3.Το να κρατάς την αναπνοή σου σε προστατεύει: Πολλοί άνθρωποι όταν βρεθούν σε ένα πολυσύχναστο σημείο, προσπαθούν να κρατήσουν την αναπνοή τους. Η πρακτική αυτή εκτός από επικίνδυνη, είναι άκυρη.

4.Ο ιός μεταδίδεται μέσα από έντονα. #Nop.

5.Ο ιός μεταφέρεται μέσα από δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Ναι, όσο περίεργο και αν ακούγεται οι επιδημιολόγοι έχουν ερωτηθεί πολλές φορές για αυτή τη θεωρία που θέλει τον ο να μεταφέρεται μέσα από το δίκτυο 5G της κινητής τηλεφωνίας στον αέρα ή αν αποδυναμώνει το αμυντικό σύστημα. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ισχύει.

6.Μπορείς να κολλήσεις τον ιό από το ταχυδρομεία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι είναι απίθανο οι συσκευασίες μεταφοράς να κουβαλούν τον κορωνοϊό.

7.Τα παπούτσια μεταφέρουν τον κορωνοϊό. Ο ιός δεν μεταφέρεται από τα παπούτσια μας και αυτό έχει ερευνηθεί έντονα από τους επιστήμονες.

Με πληροφορίες από marieclaire.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X