ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

5+1 Tips για ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Συμβουλές για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο

Ζωή Τουτουντζίδου

Η συχνή χρήση του διαδικτύου και η συμμέτοχή μας σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης κατέστησαν επιτακτική της ανάγκη για περαιτέρω προσοχή στην χρήση τους. Είτε χρησιμοποιείς υπολογιστή, είτε tablet, είτε smartphone, μην αμελείς τη σημασία του να έχεις ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο.

Καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας, περιπτώσεις ατόμων που δυστυχώς βίωσαν το διαδικτυακό bulling ή έπεσαν θύματα παραπλάνησης, υποκλοπής ακόμα και σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο. Παρακάτω, θα βρείτε συμβουλές ασφαλείας που αφορούν την ασφαλή περιήγηση σας στο Internet για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συσκευές χωρίς άγχος, αποφεύγοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν.

1. Αποφύγετε συνομιλίες με αγνώστους

Ακόμα και αν είναι φίλος γνωστού σας εμείς σας προτείνουμε να αποφύγετε την επαφή και συνομιλία με άτομα που δεν γνωρίζετε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

2. Χρησιμοποιείται το πιο πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας!

Τα πακέτα ασφαλείας διαδικτύου προσφέρουν προστασία από ιούς και άλλες κακόβουλες εφαρμογές. Έτσι θα προστατευτείτε από πιθανές κακόβουλες υπηρεσίες που θα θέλουν να βλάψουν εσάς ή τον υπολογιστή σας.

3. Ποτέ μην δίνεται προσωπικά σας στοιχεία

Αποφύγετε την δημοσιοποίηση προσωπικών σας στοιχείων όπως οι ταυτότητα σας, η διεύθυνση σας ή τον αριθμό του τηλεφώνου σας.

4. Επιλέξτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης

Ένας καλός κωδικός πρόσβασης έχει τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες. Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να συμπεριλαμβάνεται ένας συνδυασμός κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων, αριθμών καθώς και ειδικών χαρακτήρων.

5. Χρησιμοποίησε prepaid για online αγορές

Χωρίς καμία αμφιβολία η πιστωτική και χρεωστική κάρτα σε διευκολύνουν απίστευτα για να κάνεις ηλεκτρονικές αγορές στο Internet. Για να νιώθεις όμως μεγαλύτερη σιγουριά, όταν κάνεις online τις αγορές σου, χρησιμοποίησε μία προπληρωμένη κάρτα.

6. Μην παρασύρεσαι από τυχών προσφορές

Πολλές φορές βλέπουμε σελίδες προσφορών ή δωρεάν εφαρμογών. Σε περίπτωση που σας παροτρύνουν να δοκιμάσετε δωρεάν εφαρμογές, δωρεάν λογισμικό ή σύνδεση στο διαδίκτυο, θα πρέπει πάντα να αναρωτηθείτε ποιο είναι το όφελος των πληροφοριών για τους παρόχους ή κατά πόσο είναι αληθείς οι προσφορές που σου παρέχουν.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS