ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις αν θες να ζεις πιο οικολογικά

Δέσποινα Άσπρου

Η κλιματική αλλαγή συνεπάγεται ολοένα και πιο σοβαρούς κινδύνους για τον πλανήτη μας, γι’ αυτό οφείλουμε να της δώσουμε την απαραίτητη σημασία, μιας και οι συμφορές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές θα είναι πέρα από κάθε φαντασία. Δείτε στην συνέχεια 10 πράγματα που πρέπει να αποφεύγουμε αν θέλουμε να ζούμε πιο οικολογικά.

1.Δεν γεμίζουμε την μπανιέρα μας
Αντί να απολαύσουμε ένα αφρόλουτρο και να σπαταλήσουμε ποσότητα νερού, μπορούμε να αρκεστούμε στο ντους και να χρησιμοποιούμε body shower σε μορφή σαπουνιού προκειμένου να ανακυκλώσουμε τη χάρτινη συσκευασία.

2.Απορρίπτουμε την ιδέα να πετάξουμε στα σκουπίδια ό,τι δεν είναι βιολογικό
Η μετάβαση σε μια πιο βιώσιμη ζωή είναι σίγουρα δύσκολη και εμπεριέχει πολλές παγίδες. Καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν πετάμε τίποτα. Ολοκληρώνουμε τη χρήση των προϊόντων που διαθέτουμε, ανακυκλώνουμε ό,τι είναι δυνατό και δωρίζουμε όσα δεν θέλουμε.

3.Δεν χρησιμοποιούμε το στεγνωτήριο
Αν και ίσως είναι περιττό, αξίζει να αναφέρουμε πως η επιλογή του στεγνωτηρίου ρούχων είναι ό,τι χειρότερο. Το ίδιο ισχύει και με τον στεγνωτήρα μαλλιών.

4.Αποφεύγουμε να αγοράζουμε ρούχα με συνθετικές ίνες
Μην αγοράζετε ρούχα με συνθετικές ίνες αφού έχουν ως βάση τους το πετρέλαιο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά να αυξάνουν και την εξάρτησή μας από το πετρέλαιο, ενώ κατά την πλύση τους απελευθερώνονται μικροπλαστικά στο νερό, τα οποία καταλήγουν στον ωκεανό.

5.Λέμε όχι στα κλασικά απορρυπαντικά καθαρισμού
Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε χημικά καθαριστικά, γιατί μολύνουν τα ύδατα και παράλληλα, με τα χρόνια γίνονται επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Αντί για τα συνηθισμένα καθαριστικά, μπορούμε να επενδύσουμε στο φυσικό ξύδι, το λεμόνι, τη μαγειρική σόδα και σε όσα φέρουν οικολογική ετικέτα.

6.Λέμε «όχι» στο φοινικέλαιο
Όπου είναι δυνατόν, απορρίπτουμε το φοινικέλαιο. Είναι ένα βρώσιμο φυτικό έλαιο που προέρχεται από τους καρπούς φοινίκων και αποτελεί βασικό παράγοντα αποψίλωσης των δασών.

7.Αρνούμαστε τις αποδείξεις
Κάθε χρόνο γίνεται χρήση 7,8 εκατομμυρίων τόνων λαδιού, 10 εκατομμυρίων δέντρων και 7,4 δι. λίτρων νερού μόνο για να παραχθούν οι αποδείξεις που κόβουμε καθημερινά, οπότε όπου είναι δυνατό πρέπει να τις αποφεύγουμε. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από το ΑΤΜ και να ζητήσουμε να λαμβάνουμε τους λογαριασμούς μας ηλεκτρονικά.

8.Αποφεύγουμε τα σκεύη μιας χρήσης
Μια εύκολη τακτική για να βοηθήσουμε το περιβάλλον και να μειώσουμε την αδιάκοπη αύξηση σκουπιδιών είναι να μειώσουμε τη χρήση σκευών μιας χρήσης. Αντί για τα κλασικά χάρτινα ή κλασικά ποτήρια, πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας τον θέρμο μας ή το ποτήρι μας.

9.Δεν πετάμε τις γούνες και τις δερμάτινές μας τσάντες
Αδιαμφισβήτητα όλοι έχουμε εμπεδώσει πως η αγορά δερμάτινων ειδών και γούνινων παλτών είναι ό,τι χειρότερο ως προς τη βιωσιμότητα. Με το να πετάξουμε όμως ό,τι έχουμε, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα. Κάθε άλλο. Αντί λοιπόν να τα βάλουμε στους κάδους σκουπιδιών, μπορούμε απλώς να συνεχίσουμε να τα φοράμε, χωρίς όμως να προμηθευτούμε καινούργια.

10.Δεν οδηγούμε «500» κυβικών αυτοκίνητα
Όσο και αν αγαπάμε τα γρήγορα αυτοκίνητα, καίνε πολλά ορυκτά καύσιμα καθημερινώς, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η επιλογή οικολογικών αυτοκινήτων αποτελεί ένας εξαιρετικός τρόπος επίλυσης αυτού του προβλήματος. Σήμερα, τα περισσότερα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα στον δρόμο λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ υπάρχουν και ορισμένα μοντέλα που αν και υβριδικά, λειτουργούν επίσης με καύσιμα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση