ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Apple: Επενδύει στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης

Σκοπός της εταιρείας είναι να φέρει το AI στην επόμενη γενιά iPhone.

Μαρία Καραμάνου

Η Apple διανύει αθόρυβα τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, πραγματοποιώντας αρκετές εξαγορές, προσλήψεις προσωπικού, και αναβαθμίσεις υλικού με σκοπό να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στην επόμενη γενιά των iPhone.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει το Financial Times, η Apple επικεντρώνει την προσοχή της στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης για την εκτέλεση στα κινητά τηλέφωνα, με στόχο να κάνει την επόμενη σειρά iPhone ξεχωριστή στην αγορά.

Η Apple έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, επενδύοντας σε πολλές εταιρείες νεοφυούς τεχνολογίας AI, με την τελευταία εξαγορά να είναι αυτή της WaveOne, μιας εταιρείας από την Καλιφόρνια που εξειδικεύεται στη συμπίεση βίντεο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο ρεπορτάζ της Morgan Stanley, σχεδόν το 50% των θέσεων εργασίας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Apple επικεντρώνεται στον όρο Deep Learning. Αυτός ο όρος συνδέεται με αλγορίθμους που τροφοδοτούν τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέποντας τη δημιουργία μοντέλων που μπορούν να παράγουν κείμενο, ήχο και κώδικα που μοιάζει με ανθρώπινο σε δευτερόλεπτα. Επιπλέον, η Apple προσέλαβε το 2018 τον John Giannandrea, πρώην επικεφαλής του τομέα τεχνητής νοημοσύνης στη Google.

Αν και η Apple δεν έχει αποκαλύψει πολλά σχετικά με τα σχέδιά της για την τεχνητή νοημοσύνη, φαίνεται ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας αυτής στα μελλοντικά μοντέλα iPhone. Ο στόχος είναι να επιτραπεί η λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης μέσω των κινητών τηλεφώνων, επιτρέποντας σε chatbots και εφαρμογές AI να λειτουργούν στο λογισμικό του τηλεφώνου αντί να εξαρτώνται από υπηρεσίες cloud σε κέντρα δεδομένων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, ανακοίνωσε προς τους αναλυτές το προηγούμενο καλοκαίρι ότι είχαν διεξαχθεί έρευνες σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών AI. Αυτό οδήγησε σε επενδύσεις και καινοτομίες στον χώρο της νέας τεχνολογίας, με έναν υπεύθυνο τρόπο.

Παρόλα αυτά, άλλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων όπως η Samsung και η Google προήλθαν ταχύτερα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, κυκλοφορώντας νέες συσκευές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να εκτελέσουν λειτουργίες AI απευθείας από τα τηλέφωνά τους. Πρόσφατα, η Microsoft ξεπέρασε την Apple σε κέρδη, με τους επενδυτές να εκφράζουν ενθουσιασμό για τις προσπάθειες της εταιρείας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Αναμένεται ότι το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple, που συνήθως λαμβάνει χώρα τον Ιούνιο, θα αποτελέσει την πλατφόρμα όπου η εταιρεία θα παρουσιάσει το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα, το iOS 18.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS