ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ricky Gervais: Κέρδισε το πρώτο βραβείο Stand-up Comedy των Golden Globe Awards 2024

Ο κορυφαίος και ανατρεπτικός black humor καλλιτέχνης της εποχής.

Μαρία Καραμάνου

Ο Ricky Gervais, ο οποίος έχει φιλοξενήσει ως παρουσιαστής τις Χρυσές Σφαίρες πέντε φορές, ήταν ένας νικητής έκπληξη στη φετινή εκδήλωση για την εκπομπή του «Armageddon». Ο Gervais, ο οποίος δεν ήταν παρών στο Beverly Hilton, πήρε το βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας σε Stand-Up Comedy στην τηλεόραση, το πρώτο βραβείο stand-up στην τελετή.

Ο Gervais ξεπέρασε τον αγαπημένο Chris Rock, υποψήφιο για το special «Selective Outrage», καθώς και το «Where Was I» του Trevor Noah, το «Emergency Contact» της Amy Schumer, το «Someone You Love» της Sarah Silverman και το «I'm An Entertainer» της Wanda Sykes. Το σπέσιαλ του Gervais, το οποίο κυκλοφόρησε στο Netflix στα τέλη του περασμένου έτους, είδε τον δημιουργό του «The Office» να μιλάει για το τέλος της ανθρωπότητας, την πολιτική ορθότητα, τους οικογενειακούς γάμους, τις κηδείες και το A.I.

Ο Jim Gaffigan, ο οποίος παρουσίασε το βραβείο και το παρέλαβε για λογαριασμό του δήλωσε, «Είναι η πρώτη φορά που οι κωμικοί πρόκειται να αναγνωριστούν σε ένα σημαντικό σόου. Οι Χρυσές Σφαίρες, για 80 χρόνια, ήταν για τους εμφανίσιμους ανθρώπους που έκαναν πάρτι και μετά αποφασίσατε τελικά να προσκαλέσετε τους ταλαντούχους ανθρώπους», είπε. «Το stand up comedy είναι μια βάναυση επιχείρηση. Και χάρη στο Netflix, οι άνθρωποι πληρώνονται υπερβολικά για αυτό».

Το Netflix ήταν πολύ πιθανό να κερδίσει αυτό το βραβείο δεδομένου ότι πέντε από τις έξι υποψήφιες ειδικές εκπομπές προβλήθηκαν στην υπηρεσία του, με μόνο την ειδική εκπομπή της Sarah Silverman να προβάλλεται στο HBO. Η Rock, της οποίας η ειδική εκπομπή ήταν το σταθερό φαβορί για να κερδίσει, με την κάλυψη της συντριβής του κωμικού με τον Will Smith σε άλλη τελετή απονομής βραβείων, κλήθηκε να παρουσιαστεί ως παρουσιαστής των 81ων Χρυσών Σφαίρων, αλλά αρνήθηκε.

Ο ίδιος ο Gervais δεν ήταν σίγουρος ότι θα κέρδιζε, λέγοντας νωρίτερα σήμερα ότι «δεν θα κερδίσει, αλλά είναι ωραίο να είσαι ακόμα εκεί ανάμεσα στους υποψήφιους».

Το βραβείο έτυχε θετικής υποδοχής στους κύκλους των stand-up. Ο Bert Kreischer είπε στο Deadline, «Ως κωμικοί…είναι σαν κάθε φορά που παίρνουμε τον εαυτό μας στα σοβαρά, ο κόσμος λέει «Αλήθεια;» Οπότε νομίζω ότι είναι ωραίο να συμπεριλαμβανόμαστε και να μας κοιτάζουν, ακόμα και υπό αυτό το πρίσμα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που βλέπω τη λίστα των υποψηφίων για πρώτη φορά. Θα παρακολουθήσω τις Χρυσές Σφαίρες».

Armageddon: Μια κωμική αποκάλυψη που πρέπει να δείτε 

Ο Ricky Gervais, ο βρετανός κωμικός διαφημιστής κάποτε διάσημος για την πρωτοποριακή του συνεισφορά στην τηλεόραση και το stand-up comedy, τα τελευταία χρόνια είχε μια μεγάλη πτώση. Η τελευταία του ειδική εκπομπή στο Netflix, Armageddon, παρουσιάζει έναν άλλοτε σπουδαίο κωμικό που παλεύει με την πολυπλοκότητα του τρέχοντος πολιτιστικού κλίματος.

Ο Armageddon κάνει τον Gervais να εξερευνά επικείμενες απειλές για την ανθρωπότητα, μια υπόθεση που υποσχέθηκε έναν πλούσιο καμβά για περιεκτικά και στοχαστικά σχόλια. Βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πολιτιστικές προσωπικότητες όπως η Greta Thunberg. Προσπαθώντας να ξανασυλλάβει την προκλητική ουσία της προηγούμενης δουλειάς του, ο κωμικός εμβαθύνει σε θέματα όπως η παιδοφιλία, η αναπηρία και ο ρατσισμός. Όλα αυτά είναι επίμαχα θέματα και ένας κωμικός στην κορυφή του παιχνιδιού του θα μπορούσε πράγματι να περιηγηθεί σε τόσο ευαίσθητο έδαφος με φινέτσα.  

Ο πολιτικός σχολιασμός του Gervais είναι ενσωματωμένος στις σαρκαστικές του ιστορίες. Αντιμετωπίζει με τόλμη τις εξελισσόμενες έννοιες των λέξεων, αμφισβητώντας αν πρέπει να συμβαδίζουμε με τους μεταβαλλόμενους ορισμούς. Είναι μια βαθιά εξερεύνηση μαζί με μία δόση black humor.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση