ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: φόρεμα με βολάν, denim σακάκι και sneakers
 

Lionel Messi: Μία χαρτοπετσέτα του άλλαξε τη ζωή

Πωλείται σε δημοπρασία με αρχική τιμή 300.000 λίρες.

Μαρία Καραμάνου

Η πρώτη συμφωνία του Lionel Messi με τη Barcelona, η οποία είχε καταγραφεί πάνω σε μια χαρτοπετσέτα, τίθεται τώρα σε δημοπρασία με αρχική τιμή εκκίνησης 300.000 λίρες.

Η συμφωνία αυτή αφορούσε τον τότε 13χρονο Messi, ο οποίος υπέγραψε ιστορική συμφωνία με την Barcelona το Δεκέμβριο του 2000. Ο προπονητής της ομάδας τότε, Κάρλες Ρέξα, εγγυήθηκε γραπτώς σε μια χαρτοπετσέτα ότι ο νεαρός Αργεντινός θα υπέγραφε επίσημο συμβόλαιο με την ομάδα.

Η συγκεκριμένη χαρτοπετσέτα αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό κομμάτι ιστορίας του ποδοσφαίρου, καθώς αφορά την αρχή της πορείας του εξαιρετικού ποδοσφαιριστή με την ομάδα.

Στην χαρτοπετσέτα αυτή περιλαμβάνονται επίσης οι υπογραφές του Ζοζέπ Μινγκέλα, υπεύθυνου μεταγραφών της Barcelona, και του μάνατζερ Οράσιο Γκαγκιόλι, ο οποίος πρότεινε τον Lionel. Ένα μήνα αργότερα, ο Αργεντινός υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα, ξεκινώντας έτσι την εξαιρετική του ποδοσφαιρική πορεία με την ομάδα.

Photo By Bonhams

Ο Lionel, που έκανε το ντεμπούτο του με την Barcelona στα 16 του χρόνια, σημείωσε συνολικά 672 γκολ σε 778 αγώνες. Στη διάρκεια της πορείας του με την ομάδα, κατέκτησε 10 πρωταθλήματα Ισπανίας και τέσσερα Champions League, πριν μετακομίσει στην Paris Saint Germain το 2021.

Η χαρτοπετσέτα αυτή θα δημοπρατηθεί στον οίκο Bonhams τον Μάρτιο. Ο Ίαν Έλινγκ, εκπρόσωπος του βρετανικού οίκου δημοπρασιών, δήλωσε, «Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αντικείμενα που έχω διαχειριστεί ποτέ». Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια χαρτοπετσέτα, η σημασία της είναι τεράστια, καθώς αντιπροσωπεύει την αρχή της θρυλικής καριέρας του Messi. Αυτή η χαρτοπετσέτα άλλαξε τη ζωή του, επηρέασε το μέλλον της Barcelona και συνέβαλε στις αξέχαστες στιγμές του ποδοσφαίρου που ζήσανε δισεκατομμύρια θαυμαστές παγκοσμίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση