ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Katy Perry: Μία από τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική

Πουλώντας τα μουσικά της δικαιώματα για 225 εκατομμύρια δολάρια, η ποπ σταρ είδε τον πλούτο της να απογειώνεται σαν πυροτέχνημα.

Μαρία Καραμάνου

Η σούπερ σταρ της ποπ Katy Perry πούλησε τα μουσικά της δικαιώματα στη Litmus Music που υποστηρίζεται από την Carlyle τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου για 225 εκατομμύρια δολάρια. Με την πώληση, η καθαρή της περιουσία υπολογίζεται σε 340 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την μια από τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική.

Η Perry πούλησε τα μερίδιά για τις κύριες ηχογραφήσεις και τα δικαιώματα έκδοσης για τα πέντε άλμπουμ που κυκλοφόρησε από το 2008 έως το 2020, One Of The Boys, Teenage Dream, PRISM, Witness and Smile, σύμφωνα με το Billboard και το Variety. Η Litmus, η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2022 από τους βετεράνους της μουσικής βιομηχανίας Hank Forsyth και Dan McCarroll, με 500 εκατομμύρια δολάρια από τον Όμιλο Carlyle, δεν έχασε χρόνο αγοράζοντας δικαιώματα μουσικής.

Τον Αύγουστο, η Litmus αγόρασε τα δικαιώματα του καταλόγου του σταρ της country Keith Urban και τον Ιούνιο, ο μουσικός παραγωγός Benny Bianco πούλησε τα δικαιώματα για τις επιτυχίες του - οι οποίες περιλαμβάνουν τραγούδια των Rihanna, Justin Bieber και Camila Cabello - στο Litmus. Οι εκπρόσωποι της Litmus Music αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο Forbes τις λεπτομέρειες της πώλησης της Katy Perry.

Η συναλλαγή είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις μουσικής του 2023. Τον Ιανουάριο, ο ράπερ Dr. Dre φέρεται να πούλησε ένα μέρος των δικαιωμάτων του από to σόλο άλμπουμ με τη NWA και άλλα άλμπουμ για περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια. Ενώ, ο Justin Bieber πούλησε τα εκδοτικά του δικαιώματα από τις κύριες ηχογραφήσεις του τον ίδιο μήνα για ένα παρόμοιο ποσό.

Η 38χρονη Perry δεν μπήκε στη λίστα του Forbes για το 2023 με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες στην Αμερική, η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο – αν και είναι σίγουρα υποψήφια για την επόμενη χρονιά. Εκείνη την εποχή, το Forbes είχε υπολογίσει την καθαρή της περιουσία κάτω από τα 200 εκατομμύρια δολάρια, με βάση τα έσοδα της από περιοδείες, ηχογραφήσεις και τον ρόλο της ως κριτής του American Idol. (Το ελάχιστο για να μπει στη λίστα του 2023 ήταν 225 εκατομμύρια δολάρια). Με την αυξημένη περιουσία της, θα ενταχθεί μαζί με άλλες εύπορες γυναίκες μουσικούς, όπως η Rihanna, η Taylor Swift, η Madonna, η Beyoncé, η Celine Dion, η Dolly Parton και η Barbra Streisand.

Οι εκπρόσωποι της Perry δεν απάντησαν στο αίτημα του Forbes για σχόλιο.

Η Perry ήρθε στη μουσική σκηνή το 2008 με το ντεμπούτο της single "I Kissed A Girl". Το τραγούδι έγινε Νο. 1 στο Billboard Hot 100, όπου έμεινε για επτά εβδομάδες. Οκτώ άλλες επιτυχίες της Perry έφτασαν επίσης τελικά στην κορυφή, συμπεριλαμβανομένων των "California Gurls", "E.T" και "Firework". Το 2015, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Forbes ως η τρίτη τραγουδίστρια με τα υψηλότερα κέρδη εκείνης της χρονιάς. Έχοντας συγκεντρώσει 135 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων, κέρδισε περισσότερα από ό,τι η Taylor Swift, η Rihanna και η Miley Cyrus μαζί. Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε στο Super Bowl Halftime Show.

Το 2019, το Forbes ανακήρυξε την Katy Perry τον ένατο μουσικό με τα υψηλότερα εισοδήματα της δεκαετίας, με εκτιμώμενο εισόδημα 530 εκατομμυρίων δολαρίων.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση