ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ripped jeans, graphic μπλουζάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Κάννες: Το φόρεμα θηλιά που στέλνει ηχηρό πολιτικό μήνυμα

Viral το φόρεμα της στα social media.

Μαρία Καραμάνου

Πέρα από τον κινηματογράφο και τη μόδα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες πλατφόρμες για την έκφραση διαμαρτυριών και ισχυρών πολιτικών μηνυμάτων.

Λίγες ημέρες μετά από τη διαμαρτυρία μιας γυναίκας, που φορούσε τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας και έριξε ψεύτικο αίμα στο φόρεμά της, ενώ ανεβαίνει τις επιβλητικές σκάλες του φεστιβάλ, το μοντέλο Mahlagha Jaberi, που είναι Ιρανής καταγωγής, έκανε μια ισχυρή πολιτική δήλωση κατά των μαζικών εκτελέσεων που λαμβάνουν χώρα στην πατρίδα της, το Ιράν.Η Mahlagha Jaberi, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τον ιρανικό λαό και αντιδρώντας στις φρικτές εκτελέσεις που συμβαίνουν, περπάτησε στο κόκκινο χαλί του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών με ένα εντυπωσιακό φόρεμα που τράβηξε την προσοχή του κοινού.

Η Jaberi επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο bodycon φόρεμα που είχε ένα χρυσό σκοινί σε σχήμα θηλιάς που δένει γύρω από το λαιμό.

Το μοντέλο δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο φοράει το φόρεμα και συνόδευσε την ανάρτηση με το μήνυμα, "Σταματήστε τις εκτελέσεις. Αφιερωμένο στον ιρανικό λαό. #76thcannesfilmfestival. Το φόρεμά μου είναι σχεδιασμένο από το @jilaatelier. Ευχαριστώ που μετατρέψατε το όραμά μας σε πραγματικότητα και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μάνατζέρ μου Myhanh @mahlaghamanagement που έκανε όλα αυτά πραγματικότητα. #StopExecutionsInIran."

Το φόρεμα του ιρανικού μοντέλου έχει γίνει αναπάντεχα δημοφιλές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδίδοντας ένα ισχυρό μήνυμα. Ένας χρήστης του Instagram εξέφρασε την έκπληξή του λέγοντας, "Δεν σε ακολουθούσα και δεν σε γνώριζα πολύ καλά, αλλά σήμερα όλοι μιλούν για τον πατριωτισμό σου, εκτός από τους εχθρούς της χώρας. Τον απέδειξες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο". Ένας άλλος χρήστης σχολίασε, "Το μήνυμα που έδωσες στον κόσμο ήταν εξαιρετικό. Σε ευχαριστώ πολύ, Mahlagha. Ελπίζουμε για ελευθερία".

Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος παρατηρήθηκε μια ανησυχητική αύξηση των εκτελέσεων στο Ιράν. Η τραγική αυτή κατάσταση απειλεί σοβαρά τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει προκαλέσει ανησυχία και διαμαρτυρίες από ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο. Οργανώσεις όπως η Iran Human Rights (IHR) με έδρα τη Νορβηγία και η Together Against the Death Penalty με έδρα το Παρίσι, σε μια κοινή έκθεσή τους τον Απρίλιο, αναφέρουν ότι οι αρχές του Ιράν απαγχόνισαν 75% περισσότερους ανθρώπους το 2022 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με αναφορές, τουλάχιστον 582 άτομα εκτελέστηκαν στο Ιράν πέρυσι, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό εκτελέσεων στη χώρα από το 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση