ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πριν τον θάνατο της άφησε πίσω 2 γράμματα

Η μονάρχης άφησε 2 επιστολές ως τα «τελευταία κομμάτια της ημιτελούς δουλειάς της».

Μαρία Καραμάνου

Πριν από το θάνατό της, η βασίλισσα Ελισάβετ έγραψε δύο ιδιωτικές επιστολές — μία για τον γιο της, τον βασιλιά Κάρολο, και μία άλλη για τον κορυφαίο βοηθό της.

Σε ένα απόσπασμα του βιβλίου του βασιλικού βιογράφου Robert Hardman, The Making of a King: King Charles III and the Modern Monarchy, στην Daily Mail, ο συγγραφέας περιγράφει πώς το προσωπικό ανακάλυψε δύο ιδιωτικές επιστολές που είχε αφήσει η βασίλισσα μετά τον θάνατό της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Στον απόηχο του θανάτου της Βασίλισσας στο Κάστρο Μπαλμόραλ, το ανώτερο προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού γραμματέα του μονάρχη, Sir Edward Young, χαρτογραφούσε τις επόμενες μέρες όταν ένας πεζός τους έφερε ένα από τα διάσημα κόκκινα κουτιά της Βασίλισσας. Το κόκκινο κουτί είναι η καθημερινή αποστολή εγγράφων από υπουργούς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορεί επίσης να υπάρχουν έγγραφα και αλληλογραφία από εκπροσώπους από την Κοινοπολιτεία και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

«Ήταν το τελευταίο που είχε πάει στη βασίλισσα πριν από το θάνατό της», γράφει ο Hardman στο απόσπασμα. «Όπως όλα τα κόκκινα κουτιά, είχε μόνο δύο κλειδιά, το ένα για τη μονάρχη και το άλλο για τον ιδιωτικό γραμματέα της».

Μέσα στο κουτί, ο Sir Edward διαπίστωσε ότι η βασίλισσα είχε αφήσει μια σφραγισμένη επιστολή προς τον πρίγκιπα Κάρολο και μια ιδιωτική επιστολή στον ίδιο.

«Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ τι είπε. Ωστόσο, είναι αρκετά σαφές ότι η βασίλισσα γνώριζε ότι το τέλος ήταν επικείμενο και είχε σχεδιάσει ανάλογα. Ήταν τελικές οδηγίες ή τελικοί αποχαιρετισμοί; Ή και τα δύο?» Γράφει ο Hardman. «Η Ελισάβετ II ολοκλήρωνε τα δικά της τελευταία κομμάτια της ημιτελούς δουλειάς της».

Η βασίλισσα άφησε επίσης πίσω τη λίστα των υποψηφίων για να ενταχθούν στο τάγμα της Αξίας - το τελευταίο της βασιλικό καθήκον.

«Η βασίλισσα το έπαιρνε πάντα εξαιρετικά σοβαρά», γράφει ο Hardman στο απόσπασμα της Daily Mail. «Της είχαν πάει τα χαρτιά πριν από δύο μέρες για να μπορέσει να διαβάσει τις σημειώσεις και να σημειώσει τις επιλογές της. Εδώ ήταν, ολοκληρώθηκε και επέτρεψε στον Sir Edward να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Ήταν το τελευταίο έγγραφο που χειρίστηκε ποτέ η βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Ακόμη και στο κρεβάτι του θανάτου της, υπήρχε δουλειά να κάνει. Και το είχε κάνει με επιτυχία».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση