ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Coldplay: Στενεύουν τα περιθώρια για τη συναυλία στο ΟΑΚΑ

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν

Μαρία Σάββα

Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από την ημέρα που έγινε γνωστό το πρόβλημα στη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα στο Κεντρικό Στάδιο το πόρισμα του ΤΕΕ δεν έχει ανακοινωθεί, ούτε έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και το αρμόδιο υπουργείο, με την συναυλία των ColdPlay να παραμένει στον «αέρα» αναφέρεται σε επιστολή του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων προς στους αρμόδιους φορείς.

Οι διοργανωτές της συναυλίας έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να γίνει το κορυφαίο στο κόσμο μουσικό event για το οποίο έχουν προπωληθεί 122.000 εισιτήρια, σε άλλο χώρο, αφού δεν υπάρχει αντίστοιχος σε χωρητικότητα και προδιαγραφές στην Αττική, ούτε όμως το συγκρότημα είναι διατεθειμένο να κάνει περισσότερες εμφανίσεις στην Αθήνα.

Πιέζουν από την πλευρά τους την διοργανώτρια εταιρεία της συναυλίας τους στην Ελλάδα να ξεκαθαρίσει το τοπίο το συντομότερο δυνατό διότι, σε περίπτωση που η Αθήνα βγει από το χάρτη της παγκόσμιας περιοδείας τους, θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα άλλο προορισμό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Πιθανή ακύρωση των δύο συναυλιών των ColdPlay στην Αθήνα, στις 8 και 9 Ιουνίου στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ αναμένεται να πυροδοτήσει μια σειρά από αρνητικά γεγονότα.

Σύμφωνα με τον νομικό Σύμβουλο του Πανελληνίου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Ιωάννη Μαραγκουδάκη, από τα 122.000 εισιτήρια που έχουν προπωληθεί σε χρονικό διάστημα δυο ημερών, το ένα τρίτο αφορά σε αφίξεις θεατών από το εξωτερικό και την ευρύτερη ελληνική περιφέρεια, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει την πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα. O ίδιος δηλώνει ότι επίκειται να ζητηθούν συναντήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τη Λίνα Μενδώνη και εκπρόσωπο του Μέγαρου Μαξίμου.

Μεγάλο πρόβλημα θα προκαλέσει και η ακύρωση ή αλλαγή χιλιάδων αεροπορικών εισιτηρίων ενώ μεταξύ άλλων κρίνεται η τύχη δεκάδων συμβάσεων με εταιρείες του εξωτερικού που έχουν αναλάβει την εκτέλεση της παραγωγής. Επιπλέον, μια πιθανή ακύρωση θα εκθέσει τη χώρα ανεπανόρθωτα και θα την εκτοπίσει οριστικά από τις παγκόσμιες περιοδείες μεγάλων μουσικών συγκροτημάτων, θέτοντάς την εκτός μουσικού χάρτη.

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη Εκθεση Εμπειρογνωμοσύνης των πραγματογνώμων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την οποία παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός επέτρεψε τη μερική επαναλειτουργία του Ποδηλατοδρομίου, όπου και εκεί είχε εντοπιστεί πρόβλημα στη στατικότητα του στεγάστρου. Επιπλέον μετά την πρώτη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης που διενεργήθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σχετικά με την στατική επάρκεια των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα και των πολυκαρβονικών των Στεγάστρων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, το Υπουργείο Αθλητισμού ανακοίνωσε πως ξαναδίνονται σε λειτουργία η αίθουσα Γιώργος Κασιμάτης, τα γραφεία που στεγάζονται στο Κεντρικό Στάδιο και η υπόγεια αίθουσα του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου.

Διαβάστε την επιστολή

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) εκπροσωπεί το σύνολο σχεδόν των επαγγελματιών διοργανωτών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιδίως συναυλιών, στην Ελλάδα, τόσο με Έλληνες όσο και με αλλοδαπούς καλλιτέχνες. Μέλος του Συνδέσμου είναι και η εταιρεία HIGH PRIORITY PROMOTIONS,διοργανώτρια μεγάλων συναυλιών αλλοδαπών καλλιτεχνών στην Ελλάδα τα τελευταία έτη, ορισμένες εκ των οποίων φιλοξενήθηκαν επιτυχώς στο ΟΑΚΑ.

Όπως γνωρίζετε, έχει προγραμματιστεί η συναυλία του μουσικού συγκροτήματος COLDPLAY στις 8 & 9 Ιουνίου 2024 στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, βάσει ενεργούς σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και του ΟΑΚΑ, ως επιστέγασμα εντατικών προσπαθειών δύο ετών, προκειμένου η Ελλάδα να είναι σε θέση να διεκδικήσει τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων και να ενταχθεί εκ νέου στον παγκόσμιο συναυλιακό χάρτη. Σημειωτέον ότι το εν λόγω μουσικό συγκρότημα είναι το μεγαλύτερο διεθνώς αναφορικώς με τη δημοφιλία των ζωντανών παρουσιάσεων του. Στην προκειμένη περίπτωση,122.000 εισιτήρια έχουν προπωληθεί σε χρονικό διάστημα δύο ημερών, το ένα τρίτο εκ των οποίων αφορούν αφίξεις θεατών από το εξωτερικό και την ευρύτερη ελληνική περιφέρεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα το εν λόγω διήμερο και τα αεροπορικά εισιτήρια από την αλλοδαπή.

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα σχετικά με την καταλληλότητα του στεγάστρου του κεντρικού σταδίου του ΟΑΚΑ, έχουμε προβεί σε ενημέρωση των αρμοδίων φορέων αφ' ενός ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός χώρος στην Ελλάδα για τη φιλοξενία της εκδήλωσης, αφ' ετέρου ότι οι συνέπειες από την ακύρωση της συναυλίες θα μας εκθέσουν καταστροφικά ως χώρα (πέραν της τεράστιας οικονομικής ζημίας της εταιρείας και των συναφών νομικών αξιώσεων αυτής).

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS