ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Πέννες alla trapanese

Αθηνά Λοϊζίδου

Μία απ’ τις ωραιότερες ιταλικές συνταγές για μακαρόνια πέννες κατευθείαν από τη Σικελία. Ίσως να μην είστε συνηθισμένοι να βάζετε αμύγδαλα στη σος για μακαρόνια αλλά είναι πραγματικά φανταστικά. Είναι μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή  που θα σας ενθουσιάσει. Όταν ετοίμασα αυτό το πιάτο για τις ανάγκες της φωτογράφισης τα παιδιά της ομάδας του «Εύκολα και σπιτικά» ξετρελάθηκαν με τη γεύση και το άρωμα!

Για 4 μερίδες

Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
70 ml λευκό κρασί
1 κουτί (370 γρ.) ντομάτα στον τρίφτη Pelargos
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
150 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα τους
1 ποτήρι φρέσκα φύλλα βασιλικού
150 γρ. τυρί grana κομμένο σε κομμάτια
30 ml ελαιόλαδο Άλτις
150 ml νερό
1 κουτί (500 γρ.) μακαρόνια penne
Αλάτι και πιπέρι για το νερό ψησίματος των μακαρονιών

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά μέχρι να απελευθερωθεί η μυρωδιά τους και να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ακολούθως, ρίχνουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και κοχλάζουμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το βασιλικό, το τυρί, το ελαιόλαδο, το νερό και χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν πολτό. Μεταφέρουμε τον πολτό στην κατσαρόλα με τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
3. Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό μέχρι να κοχλάσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα μακαρόνια και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με τη σος και σερβίρουμε αμέσως.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση