ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Μελιτζάνες στη σχάρα με γέμιση από φέτα

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα καλοκαιρινό ορεκτικό που σίγουρα θα αρέσει. Συνδυάζει υπέροχες μεσογειακές γεύσεις και φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

Υλικά για 20 ρολάκια
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες από τη μακριά τους πλευρά (βγαίνουν περίπου 10 φέτες η κάθε μελιτζάνα)
4 κουταλιές ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
250 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη
2 κουταλιές φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Τον χυμό από ένα λεμόνι
Φρεσκοαλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας με το ελαιόλαδο και από τις δυο πλευρές.
2. Στην ψησταριά ή στο grill του φούρνου μας ψήνουμε τις μελιτζάνες για δύο λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι οι μελιτζάνες να ροδοκοκκινίσουν και να μαλακώσουν.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με την καυτή πιπεριά, τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού και λίγο πιπέρι.
4. Με ένα κουταλάκι απλώνουμε κουταλιές από το μείγμα στο 1/3 της ψητής μελιτζάνας. Τυλίγουμε και φτιάχνουμε σε ρολάκια. Τοποθετούμε σε πιάτο σερβιρίσματος και γαρνίρουμε με έξτρα φύλλα δυόσμου και ντοματούλες εάν προτιμάμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση