ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Κοτόπουλο σουβλάκι με sake

Αθηνά Λοϊζίδου

Εδώ σας προτείνω ένα νέο τρόπο για να μαρινάρετε το κοτόπουλό σας. Το sake είναι γιαπωνέζικο κρασί και μπορείτε να το βρείτε στις κάβες των υπεραγορών. Μπορείτε ακόμη αν θέλετε να ψήσετε το σουβλάκι αυτό και σε ένα ζεστό τηγάνι αντί στο barbeque.

Υλικά για 15 μικρές σμίλες
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κύβους
80 ml soy sauce
50 ml ή 3 κουταλιές sake wine
80 ml νερό
40 γρ. ζάχαρη
3 φρέσκα πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μπολ και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για τρεις ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, περνούμε το κοτόπουλο σε ξύλινες σμίλες και φυλάγουμε λίγο από το υγρό της μαρινάτας. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο barbeque, γυρίζοντας και αλείφοντας με μαρινάτα κατά τα αρχικά στάδια του ψησίματος. Σερβίρεται ζεστό.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση