ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Κοτόπουλο Jerk

Αθηνά Λοϊζίδου

Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, που από την ημέρα που την ανακάλυψα έχει μπει για τα καλά στη διατροφή μας. Το κοτόπουλο φτιαγμένο με αυτό τον τρόπο είναι υπέροχα μαλακό και νόστιμο. H γεύση είναι Caribbean και πολύ εξωτική. Βέβαια δεν είναι ακριβώς όπως το παραδοσιακό Jerk chicken, το οποίο πωλείται στους δρόμους της Τζαμάικα φτιαγμένο μέσα σε μεγάλα βαρέλια, ωστόσο είναι παρόμοιο και εξίσου νόστιμο. Σας προκαλώ να δοκιμάσετε τη συνταγή μου και σίγουρα θα με θυμηθείτε. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα μισά υγρά στο μέσο του ψησίματος και προσέξτε να μην ψήσετε το κοτόπουλο στον αέρα, γιατί θα στεγνώσει.

Υλικά
Για 6 μερίδες
6 ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλο

Για τη μαρινάτα
2 κουταλιές all spice
2 κουταλιές ξηρό θυμάρι
2 κουταλιές paprika
2 κουταλιές μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές κανέλα αλεσμένη
¼ κουταλάκι λιωμένο σκόρδο
3 κουταλιές φρεσκοτριμμένο ginger
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
60 ml dark rum
60 ml soy sauce
60 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
125 ml cider vinegar
1 μερίδα υγρό ζωμό κότας
2 καυτές κόκκινες πιπεριές χωρίς σπόρια κομμένες σε κομματάκια

Eκτέλεση
1. Κτυπάμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και ρίχνουμε το περιεχόμενο σε ένα πυρέξ. Βάζουμε στο πυρέξ τα φιλέτα κοτόπουλο, τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.
2. Όταν είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Ψήνουμε το κοτόπουλο ακάλυπτο για 35 λεπτά. Στο μέσο του ψησίματος αφαιρούμε το πυρέξ από τον φούρνο και αδειάζουμε περίπου το ½ των υγρών από το πυρέξ, ώστε να αποφύγουμε να γίνει «βραστό» το κοτόπουλο παρά ψητό, όπως θέλουμε να είναι.

 

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση