ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Ιταλικά σάντουιτς tramezzini

Αθηνά Λοϊζίδου

Όσοι φίλοι θα ήθελαν να οργανώσουν ένα κοκτέιλ πάρτι στο σπίτι τους καλό θα ήταν να προσπαθήσουν να φτιάξουν από μόνοι τους τα εδέσματα που θα προσφέρουν στους καλεσμένους. Σας προτείνω λοιπόν τα πρωτότυπα, ιταλικά, αλμυρά σάντουιτς tramezzini. Φτιάχνονται πολύ εύκολα, με λευκό ψωμί sliced, αρκεί να ακολουθήσετε βήμα -βήμα τις οδηγίες μου. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον φούρνο σας, 24 ώρες πριν, για να παραγγείλετε ένα μεγάλο ψωμί pullman sliced το οποίο θα σας το κόψουν απ’ την αντίθετη πλευρά. Τα υλικά της γέμισης είναι η φέτα, οι ελιές και οι πράσινες πιπεριές. Όμως, μπορείτε να φτιάξετε γέμιση με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα, λεμόνι και άνηθο ή με φέτες γαλοπούλας, παρμεζάνα και ρόκα.

Υλικά
Για 14 tramezzini

1 μεγάλο ψωμί pullman sliced κομμένο απ’ τη μακριά του πλευρά
Μαγιονέζα για να αλείψουμε το ψωμί
2 πράσινες πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
100 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
200 γρ. φέτα σπασμένη με το πιρούνι
ρίγανη

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τις άκριες του ψωμιού με ένα μαχαίρι ψωμιού. Αλείφουμε το ψωμί με μαγιονέζα, κομμάτια πιπεριάς, κομμάτια λιαστών ντομάτων, ελιές, φέτα και ρίγανη.
2. Τυλίγουμε το ψωμί σε ρολό και τυλίγουμε το ρολό σε μεμβράνη για να κρατηθεί το σχήμα. Γυρίζουμε τις άκρες της μεμβράνης για να «δέσουμε» σφιχτά τις άκρες του ψωμιού. Αν περισσέψει μεμβράνη την κόβουμε με ένα ψαλίδι.
3. Αν δεν θα σερβίρουμε αμέσως φυλάμε τα tramezzini στο ψυγείο. Εξάλλου, γίνονται πιο ωραία όταν τα παγώσουμε για 2 ώρες. Κόβουμε το κάθε ρολό στα 2 και τα τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αν θα οργανώσουμε ένα κοκτέιλ πάρτι στο σπίτι, μπορούμε να κόψουμε το κάθε ρολό σε 4 κομματάκια.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση