ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Fritters από γλυκοπατάτα και ντιπ μαγιονέζας

Αθηνά Λοϊζίδου

Αυτά τα γευστικότατα fritters είναι τα τέλεια συνοδευτικά. Η σος επίσης είναι τόσο νόστιμη που κανείς δεν πρόκειται να πιστέψει ότι είναι χαμηλή σε θερμίδες.

Υλικά για 8 fritters
190 θερμίδες ανά μερίδα (2 fritters ανά μερίδα)
650 γρ. γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κουταλάκι αλεσμένο κύμινο (αρτυσιά)
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Ντιπ
50 γρ. μαγιονέζα Hellmann’s με μόνο 3% λιπαρά
50 γρ. light τυρί-κρέμα
1 κουταλάκι ξύσμα από φλούδα λεμoνιού
½ κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Kοχλάζουμε τις γλυκοπατάτες σε μια κατσαρόλα για δέκα λεπτά, ακολούθως τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Με το εργαλείο που φτιάχνουμε πουρέ λιώνουμε τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε μέσα την πιπεριά, τα κρεμμύδια, το κύμινο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
2. Πλάθουμε το μείγμα σε 12 μικρά στρογγυλά σχήματα. Τοποθετούμε τα fritters σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
3. Φτιάχνουμε το ντιπ ανακατεύοντας όλα τα υλικά του. Σερβίρουμε τα fritters με το ντιπ.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση