ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized top και cycling παντελονάκι
 

Οι ταινίες που απαγορεύτηκαν στο Netflix

Αναλυτικά η λίστα

Μαρία Στυλιανού

To Netflix κοινοποίησε πρόσφατα μια λίστα ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων που για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία απαγορεύτηκαν σε διάφορες χώρες.

Μερικές από τις ταινίες αυτές είναι το «Full Metal Jacket» του Kubrick το οποίο απαγορεύτηκε στο Βιετνάμ, το «The Last Temptation of Christ» του Scorsese που απαγορεύτηκε στην Σιγκαπούρη και το κωμικό project «Patriot Act with Hasan Minhaj» το οποίο κατέβηκε από το Netflix της Σαουδικής Αραβίας.

Το Netflix ανακοίνωσε, «Φροντίζουμε να παρέχουμε στους δημιουργούς την δυνατότητα να αγγίξουν ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο ακροατήριο ανά τον πλανήτη. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως υποχρεωνόμαστε να απομακρύνουμε κάποιους τίτλους από το πρόγραμμά μας εξαιτίας των πιέσεων που δεχόμαστε από κυβερνητικούς φορείς συγκεκριμένων κρατών». Όπως φαίνεται η χώρα με τις περισσότερες απαγορεύσεις στο περιεχόμενο του Netflix είναι η Σιγκαπούρη.

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τις ταινίες που κόπηκαν από την πλατφόρμα

2020: Στην Σιγκαπούρη απαγορεύτηκε η ταινία «The Last Hangover». Πρόκειται για μια βραζιλιάνικη παραγωγή του Netflix στην οποία βλέπουμε τους Αποστόλους να ξυπνούν μετά τον μυστικό δείπνο με Hangover.

2019: Εννοείτε ότι η Σαουδική Αραβία θα κατέβαζε από την πλατφόρμα το επεισόδιο της σειράς «Patriot Act with Hasan Minhaj» στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι απαγορεύσεις που υπάρχουν στην χώρα.

2019: Άλλη μία ταινία κατέβηκε το 2019 από την Σιγκαπούρη και πάλι και αυτή ήταν το «The Last Temptation of Christ» του Scorsese μετά από αίτημα της Αρχής Προστασίας Μέσων της χώρας

2018: Και πάλι η Σιγκαπούρη κατέβασε τα προγράμματα «Cooking on High», «The Legend of 420» και το «Disjointed» αφού μέσα υπάρχει χρήση ελαφριών ναρκωτικών

2017: Το Βιετνάμ μετά από αίτημα της Αρχής Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων και Ηλεκτρονικής Πληροφορίας κατέβασαν την ταινία «Full Metal Jacket»

2017: Στην Γερμανία αυτή την φορά απαγορεύτηκε η κλασική πλέον ταινία «Night of the Living Dead» μετά από αίτημα της Επιτροπής για την προστασία της νεολαίας.

2015: Στην Νέα Ζηλανδία κατέβηκε από την πλατφόρμα το ντοκιμαντέρ The «Bridge» που ασχολείται με τις αυτοκτονίες στην γέφυρα του Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση

X