ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Στον Ναό του Ποσειδώνα το επόμενο σόου της Mary Katrantzou

Η Mary Katrantzou θα γίνει η πρώτη σχεδιάστρια στην ιστορία που θα παρουσιάσει το σόου της στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Παρότι πολλοί σχεδιαστές προσπάθησαν να εξασφαλίσουν άδεια για κάτι αντίστοιχο, η Katrantzou τα κατάφερε και μάλιστα το επερχόμενο σόου της θα έχει δυο σημαντικούς σκοπούς. 

Θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και θα σηματοδοτήσει το τέλος των εορτασμών των 10 χρόνων του brand της Ελληνίδας σχεδιάστριας, γι' αυτό, η τοποθεσία ήταν πολύ σημαντική για την ίδια. 

''Όλοι με συμβούλεψαν να μην προσπαθήσω αφού γνωρίζαμε πολύ καλά πως υπήρξαν κι άλλες αιτήσεις στο παρελθόν για το συγκεκριμένο μνημείο, οι οποίες απορρίφθηκαν από την Αρχαιολογική Επιτροπή και την Κυβέρνηση. Όλοι ξέραμε ως θα ήταν δύσκολο αλλά νιώθαμε πως οι προσπάθειες μας δεν θα ήταν άκαρπες. Ήθελα να βρω ένα μνημείο που ένωνε όλα τα στοιχεία της φύσης. Όταν το πρωτοεπισκέφτηκαν πριν πολλά, πολλά χρόνια, ήταν το μόνο σε όλη την Ελλάδα στο οποίο ένιωσα τόσο κοντά σε ουρανό, γη και θάλασσα'' είπε στο Harper's Bazaar. 


O Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, όπου θα πραγματοποιηθεί το event.

Επιπλέον, για το στήσιμο του σόου, συνεργάστηκε με τη Μαριαννα Βαρδινογιάννη, με σκοπό να ενισχύσουν το ίδρυμα ''Ελπίδα'' μέσω των εισιτηρίων και άλλων εισφορών. 

''Αυτό το σόου έχει μεγάλη σημασία για μένα. Δεν έχει να κάνει μόνο με το σχεδιασμό ρούχων, έχει να κάνει με το πώς επικοινωνώ τις αξίες της χώρας μου. Δίνει την ευκαιρία στους καλεσμένους να δουν ένα κομμάτι της χώρας που ίσως δεν είδαν ποτέ ξανά, και το να γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό είναι ένας τρόπος να δώσεις κάτι πίσω που σαν ανεξάρτητο brand δεν μπορείς να το κάνεις μέσω προσωπικών εισφορών'' συμπληρώνει.

Η πρώτη επαφή με το ίδρυμα έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, με την οργάνωση και το στήσιμο να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε εφτά μήνες, από την ιδέα μέχρι τις τελευταίες πινελιές. Η αίτησή τους έγινε αποδεκτή τον Ιούλιο όταν ξεκίνησε να σχεδιάζει τη συλλογή, που είναι εμπνευσμένη από το τοπίο και την Ελλάδα γενικότερα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα δούμε κλισέ Ελληνικά μοτίβα. Σύμφωνα με την σχεδιάστρια, η μεγαλύτερη επιρροή που είχε η Ελλάδα στα σχέδια της είναι η τέχνη της αφήγησης. 

Το σόου θα πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου. 

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση