ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Σεμεδάκι: Γίνεται trend και κατακτά το street style

Η επιστροφή του χειροποίητου στυλ.

Μαρία Καραμάνου

Κατά καιρούς, παρατηρούμε τάσεις μόδας που εμφανίζονται στο street style και κατακτούν τους λάτρεις της μόδας. Κάποιες από αυτές τιμούν το παρελθόν, άλλες εμπνέονται από το μέλλον, ενώ κάποιες άλλες αντλούν έμπνευση από την παράδοση. Σε αυτήν την τελευταία κατηγορία ανήκει και μια αναπάντεχη τάση που εμφανίστηκε στους δρόμους πρόσφατα, κερδίζοντας την αγάπη των πιο εκκεντρικών λάτρεις της μόδας. Σας παρουσιάζουμε τα «σεμεδάκια της γιαγιάς».

Αυτά τα μικρά έργα τέχνης, που δημιουργούνται με το τσιγγελάκι, ξεκίνησαν ως απλά διακοσμητικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για να διακοσμούν τα τραπέζια, τις τηλεοράσεις και γενικά, κάθε έπιπλο στο σπίτι μας. Είχαν μια ρομαντική αισθητική γεμάτη χειροποίητες λεπτομέρειες. Επί δεκαετίες, οι γιαγιάδες μας δημιουργούσαν αυτά τα μοναδικά κομμάτια με αγάπη και φαντασία.

Τα όμορφα και περίτεχνα σεμεδάκια, με την πάροδο του χρόνου, χάθηκαν αργά-αργά από τα σπίτια μας. Στον γρήγορο ρυθμό της σύγχρονης ζωής, ο χρόνος που απαιτούνταν για να τα δημιουργήσουμε έγινε πολυτέλεια που λίγοι μπορούσαν πλέον να επιτρέψουν. Οι νέες γενιές, σε μεγάλο βαθμό, απομακρύνθηκαν από αυτήν την παράδοση και προτίμησαν την πιο απλή και λιτή διακόσμηση.

Photo By @lesfleurstudio On Instagram

Ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι τα σεμεδάκια θα επέστρεφαν με δύναμη και θα κατακτούσαν τις ντουλάπες μας; Γιατί αγαπήθηκαν τόσο πολύ από τον κόσμο της μόδας και από διάσημους που επέλεξαν να τα φορέσουν; Η απάντηση φαίνεται να κρύβεται στην αίσθηση της χειροποίητης αισθητικής και στον αναπάντεχο τρόπο που συνδυάζονται με το σύγχρονο street style.

Photo By @votreroyaume On Instagram

Με μια δόση ρετρό γοητείας, ποιότητας vintage και καλλιτεχνικής αισθητικής, τα σεμεδάκια ενσωματώθηκαν στα ρούχα και με την τεχνική του patchwork, δημιούργησαν μοναδικά κομμάτια. Οι σχεδιαστές μόδας ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να τα ενσωματώσουν στις συλλογές τους, και οι γυναίκες με άποψη τα φόρεσαν με περηφάνια, δημιουργώντας μια νέα μόδα που αποτίνει φόρο τιμής στο παρελθόν.

Photo By @couturekulten On Instagram

Καθώς τα σεμεδάκια κυριαρχούν στο παρόν, δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε ποια άλλη μόδα μας περιμένει στο μέλλον. Ίσως τα εσώρουχα του παππού γίνουν το επόμενο μυστικό όπλο των σχεδιαστών. Ή μήπως τα έχουμε ήδη φορέσει και αυτά;

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση