ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Fashion Throwback: Το δυνατό comeback της τσάντας Celine Luggage

Η θρυλική δημιουργία της Phoebe Philo ξανά στο προσκήνιο.

Μαρία Καραμάνου

Υπήρξε μία περίοδος, κυρίως στα μέσα της δεκαετίας του 2010, όπου σχεδόν κάθε φωτογραφία των paparazzi με τους διάσημους περιελάμβανε μια τσάντα αποσκευών από τον οίκο Celine (τότε γραφόταν με τόνο στο "e"). Το αξεσουάρ αυτό φαινόταν να τραβάει την προσοχή των διασήμων με έναν τρόπο που δεν είχαμε ξαναδεί.

Photo By @erimika_eri On Instagram

Σήμερα, οι διάσημοι επιλέγουν τσάντες από άλλους οίκους όπως ο Saint Laurent με τις Shopping Bags και η Louis Vuitton με τις Speedies για την καθημερινότητά τους. Ωστόσο, η αγάπη για την τσάντα Celine Luggage φαινόταν να ήταν αυθεντική και μοναδική, και αυτό δεν ξεχνιέται εύκολα. Αυτή η τσάντα προσέδιδε δομή ακόμη και στα πιο απλά ντυσίματα και χωρούσε όλα τα απαραίτητα αντικείμενα.

Παρότι η δημοφιλία της τσάντας αυτής μπορεί να έχει μειωθεί από τα χρόνια που πέρασαν, η συγγραφέας μόδας Brenda Weischer προέβη πέρυσι σε μια έκκληση στο TikTok, καλώντας όσους είχαν την τσάντα αποσκευών Celine Luggage να την επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Στο μήνυμά της έγραψε, «Έχετε την απόλυτη υποστήριξή μου».

Photo By @fromluxewithlove On Instagram

Ανάμεσα σε αυτούς που ακολούθησαν το κίνημα ήταν και η Lisa των Blackpink, η οποία πρόσφατα φωτογραφήθηκε στο Λονδίνο με τη μικρότερη έκδοση της τσάντας και δεδομένης της τεράστιας βάσης θαυμαστών που την παρακολουθούν και αντιγράφουν το στυλ της, φαίνεται ότι η τσάντα Celine Luggage έχει τη δυνατότητα να επανέλθει στο προσκήνιο.

Η τσάντα Celine Luggage είναι βασισμένη σε ένα από τα σχέδια βαλιτσών του γαλλικού οίκου από τη δεκαετία του 1970. Διακρίνεται από το δομημένο της σχήμα, που μοιάζει με ένα κουτί, καθώς και την επάνω λαβή και το φερμουάρ στο μπροστινό μέρος.

Photo By @lucky_girl_h On Instagram

Αρχικά, ήταν διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά μεγέθη (Nano, Micro και Mini), καθώς και σε ποικίλους χρωματικούς τόνους και σχέδια. Το κομμάτι αυτό έγινε η πρώτη "It" τσάντα της Phoebe Philo κατά τη θητεία της στον οίκο Celine, κάνοντας το ντεμπούτο της λίγο καιρό μετά την ανάληψή της ως καλλιτεχνική διευθύντρια, αντικαθιστώντας την Ivana Omazic.

Photo By @erimika_eri On Instagram

Το σχέδιο της τσάντας Celine Luggage αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας της Phoebe Philo στον οίκο Celine. Η θητεία της Philo στον οίκο έχει αποδειχθεί εξίσου σημαντική με εκείνη του Tom Ford στον οίκο Gucci ή του John Galliano στον οίκο Dior. Η πρόσφατη ανακοίνωση της Philo για τη δημιουργία της δικής της ομώνυμης σειράς μόδας έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για τα σχέδια της Celine, και φαίνεται ότι είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να δούμε συλλέκτες να επιστρέφουν στις τσάντες Celine Luggage.

Από όλα τα νοσταλγικά flashbacks στον χώρο της μόδας, αυτό είναι σίγουρα το αγαπημένο μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση