ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Για πόσο καιρό θα φορέσει η βασίλισσα μαύρα ρούχα;

Το αυστηρό πρωτόκολλο και οι ενδυματολογικοί κανόνες της βασιλικής οικογένειας.

Ριάνα Στυλιανού

Το Σάββατο 17 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου που έλαβε χώρα στον Πύργο του Windsor.

Πιο συγκεκριμένα, στις 11 π.μ. 13:00 ώρα Κύπρου, το Πρώτο Τάγμα Γρεναδιέρων μετέφερε το φέρετρο του Φιλίππου, καλυμμένο με τη σημαία του, ένα στεφάνι, το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του, από το Ιδιωτικό Παρεκκλήσι, στην Εσωτερική Αίθουσα του πύργου.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το γεγονός έκανε τον γύρω του κόσμου με εκατοντάδες να παρακολουθούν την κηδεία σε ζωντανή μετάδοση. Ένα από τα κυριότερα θέματα που σχολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής, ήταν φυσικά η ενδυμασία των μελών της βασιλικής οικογένειας, απασχολώντας τα media τόσο οι γυναικείες εμφανίσεις όσο και οι ανδρικές.

Γενικότερα υπάρχει ένα αυστηρό πρωτόκολλο σε ό, τι πρέπει να φορέσει η βασιλική οικογένεια, με τα μέλη της να ντύνονται με μαύρα ή σκούρα χρώματα για μια παρατεταμένη περίοδο πένθους.

Σύμφωνα με τον Matthew Storey, επιμελητή στο Historic Royal Palace, αυτοί οι κανόνες λαμβάνονται πολύ σοβαρά από ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια. Μετά την κηδεία, θα υπάρξει μια επιπλέον περίοδος βασιλικού πένθους 30 ημερών.

Μάλιστα, ο Storey δήλωσε πρόσφατα στην Telegraph: «Η ενδυμασία πένθους αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής βασιλικής κουλτούρας για αιώνες, αλλά έφτασε στο αποκορύφωμά του τον 19ο αιώνα με την επιρροή της βασίλισσας Βικτώριας, η οποία έθεσε ένα πρότυπο για να ακολουθήσει η υπόλοιπη κοινωνία. Οι χήρες υποχρεώθηκαν να φορούν μαύρο, είτε λευκό είτε μωβ, για τουλάχιστον τρία χρόνια πριν μπορέσουν να επιστρέψουν σε πολύχρωμα ρούχα».

Όπως όλοι οι royals, η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να συνεχίσει να φοράει σκουρόχρωμα ρούχα για 30 ημέρες μετά την κηδεία, ωστόσο μπορεί η ίδια να επιλέξει να παρατείνει αυτήν την περίοδο. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β 'είναι γνωστή για την αγάπη της για φωτεινά ρούχα, ειδικά το καλοκαίρι, ωστόσο δεν θεωρείται κατάλληλη περίοδος για να το κάνει.

Αυτό όμως εξαρτάτε εξολοκλήρου από την βασίλισσα, η οποία ίσως επιλέξει να μην ξαναφορέσει φωτεινά σύνολα, όπως ακριβώς έκανε και η βασίλισσα Βικτώρια μετά τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου πρίγκιπα Άλμπερτ το 1861. Από τότε και για τα επόμενα 40 χρονιά, η Βικτώρια φορούσε ρούχα πένθους, μέχρι το θάνατό της το 1901.

Οπόταν, αναμένουμε να δούμε την επιλογή ενδυμασίας που θα κάνει η βασίλισσα Ελισάβετ μετά τις 30 μέρες πένθους. Αυτό ίσως καθορίσει την γκαρνταρόμπα της εφόρου ζωής.

FASHION NEWS: Τελευταία Ενημέρωση