ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean παντελόνι με απλό tee και μπαλαρίνες
 

Πώς θα κρατήσουμε την αεροπορική μας θέση καθαρή

«Τα αεροπλάνα και οι αεροπορικές θέσεις θεωρούνται δημόσιοι χώροι και γνωρίζουμε ότι τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες για πολλές ώρες»

Θυμάστε το viral βίντεο της Naomi Campbell που καθάριζε τις θέσεις του αεροπλάνου με μανία;

Την περίοδο που ζούμε δεν μας φαίνεται πλέον καθόλου περίεργο αφού με τον κορωνοϊό προσπαθούμε να διατηρούμε εμάς και τους χώρους στους οποίους βρισκόμαστε καθαρούς.

Τα αεροδρόμια σιγά-σιγά ανοίγουν και πολλοί από εμάς προσπαθούμε να οργανώσουμε το επόμενό μας ταξίδι. Πώς μπορούμε όμως να ταξιδέψουμε με ασφάλεια και πως θα κρατήσουμε της θέση μας καθαρή;

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, η απολύμανση της θέσης μας είναι μια καλή τακτική όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το βασικό. Να πλένουμε τα χέρια μας συχνά είτε έστω να χρησιμοποιούμε αντισηπτικό.

Η Aaron Milstone επιδημιολόγος του Johns Hopkins Hospital ότι «Τα αεροπλάνα και οι αεροπορικές θέσεις θεωρούνται δημόσιοι χώροι και γνωρίζουμε ότι τα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες για πολλές ώρες, γι’ αυτό καλό θα ήταν να της απολυμαίνουμε.»
Ο Andrew Mehle καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας του Πανεπιστημίου του Wisconsin Madison στις ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν αρκεί μόνο το καθάρισμα της θέσης αλλά πρέπει να πλένουμε και τα χέρια μας συχνά.

Οι περισσότεροι από εμάς αγγίζουμε το πρόσωπό μας πολύ συχνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έτσι πρέπει να φροντίζουμε τα χέρια μας να είναι συνεχώς καθαρά διότι πολύ πιθανών να έχουμε αγγίξει μολυσμένες επιφανείς.

Μια άλλη οδηγία που καλό είναι να ακολουθούμε είναι να εξασφαλίζουμε μια θέση κοντά στο παράθυρο.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Emory αναφέρει ότι η πιο ασφαλής θέση στο αεροπλάνο είναι αυτή δίπλα στο παράθυρο. «Πρέπει να επιλέξουμε μια θέση δίπλα στο παράθυρο, να μην μετακινούμαστε κατά την διάρκεια της πτήσης, να παραμένουμε ενυδατωμένοι και να μην πιάνουμε το πρόσωπο μας» δήλωσε η Vicki Stover, καθηγήτρια στο τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Emory.

Από την έρευνα μελετήθηκαν επιβάτες και προσωπικό του αεροπλάνου σε πτήσεις με διαφορετική διάρκεια και όπως φαίνεται τα άτομα που βρίσκονται στην θέση δίπλα από το παράθυρο έχουν λιγότερες πιθανότητες να έρθουν σε επαφή με κάποιον άρρωστο συνεπιβάτη.
Τα αντισηπτικά μαντηλάκια είναι μια εύκολη λύση για να απολυμάνουμε την θέση μας. Πρέπει όμως να προσέξουμε πόση ώρα χρειάζεται να δράσει. Οι συσκευασίες συνήθως αναγράφουν ότι χρειάζονται 30 δευτερόλεπτα με μερικά λεπτά. Αλλιώς υπάρχει πιθανότητα απλά να μεταφέρουμε τον ιό. «Δεν είναι κακό να καθαρίζουμε τις επιφάνειες γύρω μας αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κορονοϊός δεν θα πεταχτεί από το κάθισμα στο στόμα μας να μας κολλήσει», λέει η Δρ. Milstone. «Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί ειδικά όταν πιάνουμε κάτι βρώμικο να μην ακουμπάμε μετά το πρόσωπο μας».

Πρέπει ακόμα να καθαρίζουμε πολύ καλά τις οθόνες αφής στα αεροπλάνα ή να χρησιμοποιούμε χαρτομάντηλο για να τις αγγίξουμε. Το ίδιο ισχύει και για την τουαλέτα του αεροπλάνου. Πρώτα την καθαρίζουμε με μαντηλάκια και μετά την χρησιμοποιούμε.

Με πληροφορίες από nytimes.com

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση