ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: όμπρε κολάν, '90s sneakers και teddy coat παλτό
 

Πυκνό δάσος, γραμμική διαδρομή και θεά προς νότο

Στο μονοπάτι της θεάς Περσεφόνης

Πάρις Δημητριάδης

Μόλις εκατό πενήντα μέτρα νοτίως της Πλατείας Τροόδους και με κατεύθυνση τον αστυνομικό σταθμό βρίσκεται η αφετηρία του γραμμικού μονοπατιού της Περσεφόνης, ενός μονοπατιού με βαθμό δυσκολίας 1, συνολικό μήκος τρία χιλιόμετρα και με μέσο όρο για να το διανύσει κανείς τη μία, περίπου, ώρα.

Σε υψόμετρο 1700 μέτρων, το μονοπάτι πήρε την ονομασία του από την αρχαία θεά της άνοιξης, Περσεφόνη και προσφέρεται για χαλάρωση και αποφόρτιση, μέσα στο πυκνό δάσος μαύρης πεύκης, ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών.

Μάλλον το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του μονοπατιού της Περσεφόνης είναι οι απέραντες, πανοραμικές θέες που ξεπροβάλλουν κάθε τόσο ανάμεσα στις πλούσιες φυλλωσιές.

Από εκεί πάνω μπορεί κανείς να χαζέψει τη θέα προς τις νότιες βουνοπλαγιές της οροσειράς με κατεύθυνση τον κόλπο της Λεμεσού. Ειδικά η τοποθεσία Μακριά Κοντάρκα αποτελεί το highlight της διαδρομής.

Σε ό,τι αφορά στη βλάστηση, πέραν της μαύρης πεύκης οι περιπατητές μπορούν να συναντήσουν τα λεγόμενα αγριοκυδώνια, άγρια τριαντάφυλλα, αγριομηλιές, δουνίτες και δρύες.

Σημαντικό είναι να ειπωθεί ότι το μονοπάτι της Περσεφόνης μπορεί να συνδυαστεί, για όλους όσοι το επιθυμήσουν και με τα γειτονικά μονοπάτια Πουζιάρης και Καληδόνια. Η Περσεφόνη αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by To Pagkaki (@to_pagkaki_cy)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by frauchaotis (@frauchaotis)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

TRAVEL: Τελευταία Ενημέρωση