ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Θεατρικό έργο: «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ» δωρεάν στη Read Library

Των Μαρίνας Μιχαηλίδου-Καδή και Στέλιας Δημητρίου-Μιχαηλίδου.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Το θεατρικό έργο «Το κόκκινο φόρεμα της Σαβέλ» βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Μιχαηλίδου Καδή και των εκδόσεων Πάργα, που πραγματεύεται το πολύ ευαίσθητο και πιο επίκαιρο από ποτέ, ζήτημα της προσφυγιάς μέσα από τα παιδικά μάτια της Σαβέλ. Μέσα σε μια μέρα η Σαβέλ άφησε το σπίτι της και ό,τι άλλο αγαπούσε και ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, στην άλλη άκρη της γης. Το μόνο πράγμα που μπόρεσε να πάρει μαζί της είναι το κόκκινο φόρεμα, που της είχε κάνει δώρο η γιαγιά της στα γενέθλιά της. Και η Σαβέλ δεν το αποχωρίζεται ποτέ…

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται δωρεάν και μέσω της εφαρμογής Read Library.

Βρείτε το εδώ
 
Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ

Κείμενα: Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή και Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου
Εικαστικό εξωφύλλου: Ντανιέλα Σταματιάδη
σελ.:30 

Σύντομα βιογραφικά συγγραφέων:

Η Μαρίνα Μιχαηλίδου-Καδή είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων με βάση τη Λευκωσία. Έχει σπουδές στην ψυχολογία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος, με έμφαση στην κοινωνική ανθρωπολογία, και το συγγραφικό της έργο επικεντρώνεται σε βιβλία για παιδιά που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και την περιβαλλοντική συνείδηση. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία και διακρίσεις, που περιλαμβάνουν το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας για μικρά παιδιά, το βραβείο Peter Pan της Σουηδίας, συμπερίληψη στον τιμητικό κατάλογο "ΙΒΒΥ Honor List" της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, και αναγραφή στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Βιβλιοθήκης Νεότητας του Μονάχου. Στα βιβλία της Μαρίνας Καδή συναντούμε παιδιά που μεγαλώνουν στον σύγχρονο κόσμο και έρχονται αντιμέτωπα με διάφορες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, αναδεικνύοντας ότι τα παγκόσμια αυτά θέματα αφορούν τον καθένα και την καθεμία από εμάς. Οι ιστορίες της θίγουν θέματα μετανάστευσης και ξεριζωμού, μοναξιάς και απώλειας, οικολογικής καταστροφής και εκμετάλλευσης των ζώων.
 
H Στέλια Δημητρίου-Μιχαηλίδου αγαπάει πολύ τα παιδιά. Γι’ αυτό έγινε δασκάλα, για να παίζει, να δημιουργεί και να μαθαίνει μαζί τους. Επίσης, αγαπάει πολύ το θέατρο και τα παραμύθια. Για να ζει πάντα μέσα στα παραμύθια έγινε ηθοποιός και για να δημιουργεί νέα παραμύθια, έγινε συγγραφέας. Όπου κι αν πάει έχει πάντα μαζί της ένα μολύβι, για να μπορεί να βάζει τις σκέψεις της σε σειρά, τις ιδέες της στο χαρτί και τα όνειρά της σε εφαρμογή. Πιστεύει ότι με ένα μολύβι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο για λίγο αλλά με πολλά μολύβια μπορείς να τον αλλάξεις για πάντα.

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

:haven, Λεμεσός (bbf:)

51 νέα έργα για τη bbf:

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ...
newsroom must
 |  PROMO