ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό oversized πουκάμισο, nude παντελόνα και μπαλαρίνες
 

Fine Artworks by Melina Scordelli: Η παρουσίαση των έργων τέχνης της Μελίνας Σκορδέλλη

Η Μελίνα Σκορδέλλη με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια μας παρουσιάζει ένα νέο καλλιτεχνικό βήμα

Άννα Πολυβίου

Ήταν στην ηλικία των 5 ετών όταν έπιασε πινέλο να ζωγραφίσει για πρώτη φορά. Από τότε, γνώριζε πως ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο της ζωγραφικής. Δεν τη διάλεξε, όπως έχει πει, γεννήθηκε με την κλίση της ζωγραφικής.

Η Μελίνα Σκορδέλλη με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια μας παρουσιάζει ένα νέο καλλιτεχνικό βήμα για την ίδια, ανοίγοντας μας τις πόρτες στο νέο της χώρο στον οποίο στεγάζει τα έργα της, «Fine Artworks by Melina Scordelli».

Στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ στη Λάρνακα, απέναντι από την αστυνομία, μπορεί ο κάθε λάτρης της τέχνης, και όχι μόνο, να βρει και να θαυμάσει τα έργα τέχνης της Μελίνας, τα οποία κοσμούν κυριολεκτικά το χώρο, δημιουργώντας μια άκρως καλλιτεχνική ατμόσφαιρα, τόσο στο εσωτερικό του χώρου όσο και στον εξωτερικό, αντικρίζοντας τη βιτρίνα του χώρου.

Η παρουσίαση του έργου «Fine Artworks by Melina Scordelli» αποτελεί μια αντανάκλαση της τέχνης της Μελίνας, της καλλιτεχνικής της πορείας μέχρι στιγμής, αποτυπώνοντας στιγμές παγωμένες στο χρόνο.

Στην ερώτηση για το πώς προέκυψε η ιδέα του να ανοίξει το δικό της χώρο με τα έργα της, η καλλιτέχνις μας ανέφερε πως: «Προέκυψε από την ανάγκη να εκθέτω τα έργα μου. Τόσο απλά. Παράλληλα με εκθέσεις που συμμετέχω, θεώρησα καλό να εκθέτω και εγώ η ίδια τα έργα μου, στην βιτρίνα ενός χώρου που παράλληλα χρησιμοποιώ σαν εργαστήρι. Παρόλο που στην ιστοσελίδα μου έχουν ανέβει όλα τα έργα μου και ανανεώνεται συνεχώς με νέα δουλειά, δεν είναι ποτέ η ίδια η εμπειρία θέασης με την δια ζώσης. Και έτσι κατόπιν ραντεβού για προσωπική περιήγηση, έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω τα έργα μου από κοντά σε ένα εκθεσιακό περιβάλλον».

Με μια σημαντική πορεία μέχρι στιγμής στο χώρο της ζωγραφικής, η Μελίνα δηλώνει πως η ανθρώπινη φιγούρα πάντα την γοήτευε και γι΄ αυτό είναι κάτι που δε σταματάει να μελετάει. Ωστόσο, τελευταία, έχει αλλάξει ρότα, κλείνοντας προς τα τοπία. Πιστεύει πως ένα τοπίο έχει αμέτρητες ιστορίες να διηγηθεί και δίνει πολύ χώρο και ελευθερία για έκφραση συναισθημάτων.

Η καλλιτεχνική της πορεία μετράει ήδη αρκετά βήματα, με τα σημαντικότερα να είναι η συμμετοχή της στη Μπιενάλε Λάρνακας το 2021, και το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς (2022), η παρουσίαση της πρώτης της ατομικής έκθεσης, με τίτλο «Time Void». Στην έκθεση αυτή, η καλλιτέχνις πραγματεύεται το χρόνο, τις στιγμές που χάνονται και τα κενά στην καθημερινότητα. Παρουσιάζονται θέματα εσωτερικά, τοπία, ζώα, και κυρίως, ο άνθρωπος.

Τι της δίνει έμπνευση για να ζωγραφίζει; Οτιδήποτε γύρω της το οποίο μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα. Για παράδειγμα ένα μουσικό άκουσμα ή η ανάγνωση ενός βιβλίου, τα οποία όπως μας έχει αναφέρει, την έχουν εμπνεύσει στο παρελθόν. Ακόμη, εικόνες από τη φύση από τις περιπατικές τις εξορμήσεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ίδια. Τα θέματα της περισσότερο τα βρίσκει στην καθημερινότητά της. Προτιμάει να διαλέγει εικόνες και σκηνές που περνούν απαρατήρητες στο κοινό μάτι, επιθυμώντας να προσφέρει έτσι μια ακόμη, διαφορετική ανάγνωση, σαν δεύτερη ευκαιρία στις εικόνες αυτές.

Σε ερώτηση σχετικά με τα επόμενα βήματα και στόχους της, η Μελίνα δήλωσε πως «Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι συνεχώς. Δεν σταματώ να ενημερώνομαι, να δοκιμάζω νέες τεχνικές και να μαθαίνω. Έχω κάποιες προτάσεις για το προσεχές μέλλον και έτσι δουλεύω πολύ προσπαθώντας παράλληλα να διατηρώ μια ισορροπία. Η διαδικασία της ζωγραφικής είναι τελετουργική για μένα και θέλω να την απολαμβάνω όσο μπορώ χωρίς άγχος. Εύχομαι ότι σύντομα θα είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω καινούργια θέματα».

Στην ιστοσελίδα της Μελίνας https://www.melinascordelli.com/ μπορεί να βρει κανείς όλες τις πληροφορίες σχετικά με τα έργα της, καθώς και πληροφορίες για την ίδια.

Ακολουθούν έργα της Μελίνας Σκορδέλλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

:haven, Λεμεσός (bbf:)

51 νέα έργα για τη bbf:

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ...
newsroom must
 |  PROMO