ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Phubbing: Ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο

Γιατί τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στους ανθρώπους μας από την πραγματική επικοινωνία

Προωθητική Ενέργεια

Πόσες φορές έχουμε βρεθεί να είμαστε έξω και ο συνομιλητής μας να κρατάει συνεχώς το κινητό του περνώντας περισσότερη ώρα σε αυτό; Πόσες παρέες βλέπουμε γύρω μας να αγνοούν τους ανθρώπους δίπλα τους, ακόμα και ζευγάρια, αφιερώνοντας το χρόνο τους στο κινητό τους; Αν αναλογιστούμε το πόση σημασία δίνουμε στο κινητό μας πλέον αντί στους συνομιλητές μας, θα δούμε πως η ανθρώπινη επικοινωνία μειώνεται όλο και περισσότερο, δημιουργώντας ένα άυλο χάσμα μεταξύ των ανθρώπων.

Το σύγχρονο αυτό φαινόμενο, που διακρίνουμε δυστυχώς όλο και περισσότερο στις μέρες μας, ονομάζεται «Phubbing» και αφορά ουσιαστικά τη φαινομενικά αθώα συνήθεια να αγνοείς τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου κατά τη διάρκεια συνομιλιών, επειδή ασχολείσαι με το κινητό σου τηλέφωνο. Πρόκειται για μια σύγχρονη «απειλή» των ανθρώπινων σχέσεων, η οποία βρίσκει πρόσφορο έδαφος με την αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των κινητών γενικότερα, όταν βρισκόμαστε με παρέα. Είναι η αγνόηση που δείχνουμε, είτε ηθελημένα είτε όχι, προς το πρόσωπο που βρίσκεται απέναντί μας, προτιμώντας να ασχοληθούμε με το κινητό μας τηλέφωνο. Η έννοια και ο όρος «Phubbing» προκύπτει από τις λέξεις «phone» και «snubbing», καθώς η χρήση κινητού τηλεφώνου έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η τεχνολογία γενικότερα έχουν τη δυνατότητα να «ενώνουν» τους ανθρώπους, ιδίως όταν η διά ζώσης επαφή είναι δύσκολη, ωστόσο, η χρήση τους χωρίς μέτρο μπορεί να προκαλέσει τα αντίθετα αποτελέσματα, απομακρύνοντας τους ανθρώπους και δημιουργώντας ρήγματα στις σχέσεις.

Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες επαφές και την ανθρώπινη επικοινωνία. Οι στιγμές που χάνουμε σπαταλώντας το χρόνο μας πάνω από την οθόνη του κινητού μας -ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής- δε γυρίζουν πίσω. Οι άνθρωποί μας είναι εκεί για να περάσουμε το χρόνο μας μαζί, δημιουργώντας όμορφες στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας. Εξάλλου, χρησιμοποιώντας το κινητό μας, τι στιγμές δημιουργούμε;

Ας μη ξεχνάμε ότι η πραγματική ζωή είναι αυτή που ζούμε και είναι έξω από τις οθόνες. Οι σχέσεις είναι ζωντανές και γι’ αυτό χρειάζονται διαρκώς δουλειά από όλες τις πλευρές για να διατηρηθούν και να εξελιχθούν. Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από την επικοινωνία και τη σχέση που χτίζουν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Να συζητάς με τον συνομιλητή σου, να ανταλλάζετε απόψεις, ακόμη και να διαφωνείς μαζί του –είναι και αυτό μέρος της επικοινωνίας και είναι υγιές να συμβαίνει- να γελάτε και να δημιουργείτε στιγμές, γιατί η ζωή είναι στιγμές.

Ας δημιουργήσουμε ευκαιρίες να ζήσουμε στιγμές με τους αγαπημένους μας, απολαμβάνοντας το «μαζί» στην πραγματική του διάσταση. Αυτό είναι και το μήνυμα της καμπάνιας της μπύρας Άλφα, υπενθυμίζοντάς μας πως όταν αποσπάται η προσοχή μας από άλλους παράγοντες, «χάνουμε» αυτά που πραγματικά έχουν αξία για εμάς.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα κινητά μας και ας απολαύσουμε το δώρο της ανθρώπινης επικοινωνίας δημιουργώντας ανεξίτηλες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δίνοντας χώρο και χρόνο στις ανθρώπινες σχέσεις να αναπτυχθούν. Γιατί όταν είμαστε μαζί, ας είμαστε πραγματικά μαζί.

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

ΠΑΣΥΚΑΦ: Ομπρέλα φέραμε…;

ΠΑΣΥΚΑΦ: Ομπρέλα φέραμε…;

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον ήλιο, τα οφέλη και τις βλάβες στην υγεία από τον ΠΑΣΥΚΑΦ ...
newsroom must
 |  PROMO