ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi denim φούστα με halterneck top και slingback shoes
 

18 Σεπτεμβρίου η Διεθνής Ημέρα Ανάγνωσης Ψηφιακού Βιβλίου

Ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρονικού βιβλίου στις ΗΠΑ το 2014 καθιερώνει τη Διεθνή Ημέρα Ανάγνωσης Ψηφιακού Βιβλίου

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ο OverDrive, ο μεγαλύτερος διανομέας ηλεκτρονικού βιβλίου στις ΗΠΑ το 2014 καθιερώνει τη διεθνή Ημέρα Ανάγνωσης Ψηφιακού Βιβλίου που από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η πρωτοβουλία αυτή φυσικά και είχε στόχο την προσέλκυση του αναγνωστικού κοινού στη νέα μορφή βιβλίου. Οι αναγνώστες προτρέπονται να διαβάσουν ένα βιβλίο σε ψηφιακή μορφή, να το συζητήσουν με τους φίλους τους και να γράψουν στα social media για την εμπειρία τους χρησιμοποιώντας το hashtag #ebooklove.

Όποιος και αν ήταν ο λόγος για την καθιέρωση άλλης μιας διεθνούς ημέρας για να γιορτάζουμε το βιβλίο δεν παύει να είναι μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον κόσμο του βιβλίου και να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας ως αναγνώστες. Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία έχει εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, τα ψηφιακά βιβλία προσφέρουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για τον κόσμο της ανάγνωσης.

Σε μια εποχή όπου η τεχνολογία έχει εισχωρήσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας, τα ψηφιακά βιβλία προσφέρουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για τον κόσμο της ανάγνωσης.

Το ψηφιακό βιβλίο είναι πολύ περισσότερο από ένα απλό κείμενο στην οθόνη μιας συσκευής. Είναι μια πύλη προς νέους κόσμους αφού οι ιστορίες, οι γνώσεις και κάθε πληροφορία παρουσιάζεται σε τέτοια μορφή ώστε στο κείμενο μπορεί να εμπεριέχονται πολυμέσα και άλλα αλληλεπιδραστικά στοιχεία που να ενισχύουν την εμπειρία της ανάγνωσης.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των ψηφιακών βιβλίων είναι η προσβασιμότητα. Οι αναγνώστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια ποικιλία βιβλίων από όλο τον κόσμο με ένα απλό κλικ. Αυτό επεκτείνει τον πολιτιστικό πλούτο και τη γνώση άμεσα στον παγκόσμιο πληθυσμό, ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας ή φυσικών περιορισμών.

Επιπλέον, τα ψηφιακά βιβλία επιτρέπουν την προσαρμογή της ανάγνωσης στις ατομικές ανάγκες του κάθε αναγνώστη. Οι αναγνώστες μπορούν να αυξομειώσουν το μέγεθος και το στυλ της γραμματοσειράς, να χρησιμοποιήσουν λειτουργίες αναζήτησης και σημειώσεων, να διαβάσουν σε συσκευές που τους εξυπηρετούν, όπως τα smartphones και τα tablets.

Ωστόσο, η ημέρα αυτή δεν πρέπει να θεωρείται απλά μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τα ψηφιακά βιβλία, αλλά και να ενθαρρύνουμε την ανάγνωση γενικότερα. Ανεξαρτήτως του τι διαλέγουμε να διαβάσουμε και σε ποια μορφή, το σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε, να μαθαίνουμε και να εμπνεόμαστε μέσα από τον κόσμο των βιβλίων.

Για τις ψηφιακές αναγνώσεις σας κατεβάστε δωρεάν την εφαρμογή Read Library σε smartphones και tablets.

για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ. .

Η ενεργοποίηση της εφαρμογής γίνεται με απλή εγγραφή αφότου την κατεβάσετε στο κινητό σας μέσω Apple App Store ή Google Play. Η εγγραφή μπορεί να ολοκληρωθεί καταχωρώντας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ή μέσω σύνδεσης με λογαριασμό facebook. 
Η χρήση της εφαρμογής αποθηκεύεται για τον κάθε χρήστη έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά βιβλίων και σημειώσεων του κάθε χρήστη σε διαφορετικές συσκευές. .

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://www.read-library.com/ για όλες τις πληροφορίες.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα σχετικά με την εφαρμογή παρακαλώ αποστείλετε email στο support@sppmedia.com

PROMO: Τελευταία Ενημέρωση

Ένα διαφορετικό debate

Ένα διαφορετικό debate

Ο CEO της Τράπεζας Κύπρου, κ. Πανίκος Νικολάου, απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών
newsroom must
 |  PROMO
Porsche Wellness Day

Porsche Wellness Day

Η Porsche Cyprus διοργάνωσε μια βιωματική ημέρα ευεξίας αποκλειστικά για γυναίκες
newsroom must
 |  PROMO