ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: maxi leather φούστα, polo top και kitty heels
 

Λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου 2021 ο Δημοτικός Χώρος Στάθμευσης στη Λεωφόρο Ομήρου

Με την ευκαιρία της λειτουργίας, ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέφερε ότι αυτή είναι ακόμη μια σημαντική μέρα για την πόλη και τους δημότες της.

newsroom must

Ο χώρος στάθμευσης ο οποίος βρίσκεται κάτω από τη λεωφόρο, κάτι που πρώτη φορά επιχειρήθηκε στην Κύπρο, διαθέτει 147 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι οκτώ για ΑμεΑ και για ένα μήνα θα λειτουργεί δωρεάν.
 
Πέραν του χώρου στάθμευσης, το έργο περιλαμβάνει δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο Ομήρου. Το έργο περιλάμβανε επίσης διαπλάτυνση της λεωφόρου Ομήρου, κατασκευή νέων πεζοδρομίων και οδοστρώματος και εγκατάσταση οδικού εξοπλισμού, φωτισμού και σήμανσης.


 
Το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Επιχειρηματικό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020), τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας. 
 
Για διευκόλυνση του κοινού θα δοθεί πρόσβαση από τους χώρους στάθμευσης Ομήρου και Ντ’Αβίλα προς το κεντρικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας μπροστά από τους πεζόδρομους διά μέσου της τάφρου. 


 
Οι τελικοί ηλεκτρομηχανολογικοί έλεγχοι και δοκιμές στα σιντριβάνια της τάφρου, στα ενδοδαπέδια φωτιστικά της γέφυρας και στον ανελκυστήρα Ντ’Αβίλα θα ολοκληρωθούν με το νέο έτος. Παράλληλα, στην τάφρο θα διεξάγονται τελικές εργασίες στο μαρμάρινο γλυπτό κάτω από τη γέφυρα και στους εσωτερικούς χώρους της καφετέριας, του σνακ μπαρ και των δύο περιπτέρων, ενώ εκκρεμεί η κατακύρωση της προσφοράς για τους χώρους εστίασης.
 
Με την ευκαιρία της λειτουργίας του χώρου στάθμευσης, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε ότι αυτή είναι ακόμη μια σημαντική μέρα για την πόλη και τους δημότες της. «Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης της ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου, που αφορά τη οδό Στασικράτους και τις γύρω οδούς, την παράδοση στην κυκλοφορία των λεωφόρων Κυριάκου Μάτση και Καλλιπόλεως, ο χώρος στάθμευσης της Ομήρου ανοίγει για το κοινό και θα διευκολύνει σημαντικά την πρόσβαση στο κέντρο της πρωτεύουσας. Από τον χώρο στάθμευσης οι επισκέπτες θα μπορούν εύκολα να μεταβούν στην Εντός των Τειχών Πόλη διασχίζοντας την Τάφρο, κάτω από τη γέφυρα της Πλατείας». Η Λευκωσία, συνέχισε ο κ. Γιωρκάτζης αλλάζει. «Η καρδιά της πρωτεύουσας αποκτά παλμό, οι γειτονιές αναβαθμίζονται. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά και καλώ τους Λευκωσιάτες να ζουν την πόλη μας, να τη χαίρονται, να την αγαπούν και να είναι περήφανοι γι’ αυτή».

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση