ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Για φαγητό μετά τη θάλασσα σε έξι «μυστικά» στέκια

Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, φαγητό σε έξι πολύ ψαγμένα εστιατόρια που σίγουρα δεν τα γνωρίζουν οι πολλοί, αφού δεν παίζουν και τόσο στα social media.

Για τις ώρες τις δύσκολες που φεύγεις από τη θάλασσα έχοντας μια λιγούρα και θέλεις να σβήσεις την πείνα σου με κάτι νόστιμο και ποιοτικό, μακριά από τη βαβούρα και την πολυκοσμία, έχουμε να προτείνουμε μερικά όχι και τόσο γνωστά -στους πολλούς- στέκια (ή τουλάχιστον αυτή είναι η εντύπωση που έχουμε σχηματίσει για τα συγκεκριμένα).

Σίγουρα πάντως, τα έξι εστιατόρια που θα βρεις παρακάτω δεν συγκαταλέγονται σε λίστες με καλοκαιρινά hot spots. Είναι χώροι πιο ήσυχοι, οι οποίοι όμως κατάφεραν να καταστούν διαχρονικοί, ποντάροντας όχι τόσο στο (digital) μάρκετινγκ, αλλά κυρίως στην ποιότητα του φαγητού που προσφέρουν και την από στόμα σε στόμα διαφήμιση -η οποία, όπως συχνά λένε οι ειδικοί, είναι ίσως και η πιο αποδοτική.

ΠΡΩΤΑΡΑΣ

Πεζουνόσπηλιοι και μετά Old Simos

Οι Πεζουνόσπηλιοι είναι η «κρυφή» παραλία, δίπλα ακριβώς από την παραλία της ΜΜΑΔ, στον Πρωταρά, την οποία θα απολαύσεις αφού κατέβεις τα γύρω στα πενήντα σκαλιά (δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόσβασης). Αργά το απόγευμα, μπες στο αυτοκίνητο και πήγαινε στη Σωτήρα, στον Old Simos (23730189), για ένα πολύ ευφάνταστο μενού που παίζει πολύ με το τοπικό κολοκάσι. Μεταξύ άλλων, κατά καιρούς μπορείς να απολαύσεις πολίτικο κολοκάσι, κολοκάσι σαγανάκι με γαρίδες, κολοκασοκεφτέδες, ακόμα και sushi από κολοκάσι.


Πεζουνόσπηλιοι (φωτογραφία: terrabook.com)

 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Παραλία Ορόκλινης και μετά Voroklini Village Tavernio

Επέλεξε ένα σημείο στη μεγάλη ακτογραμμή της Ορόκλινης για το μπάνιο σου. Αγαπημένο δικό μας εείναι αυτό που βρίσκεται ακριβώς μετά το Palm Beach Hotel και λίγο πριν το Coffee Island, δίπλα από την πεζογέφυρα. Αμέσως μετά κατευθύνσου στο κέντρο του χωριού, διάσχισε τα στενά δρομάκια και πάρκαρε στον χώρο στάθμευσης δίπλα στο γραφικό Voroklini Village Tavernio (24010593). Εξαιρετική σχάρα, με όλα τα γνωστά είδη, τα οποία μπορείς να συνοδεύσεις με παγωμένη μπίρα ή χύμα κρασί. Πριν ή μετά το φαγητό σου, αλλά σίγουρα την ώρα που δύει ο ήλιος, ανηφόρισε με το αυτοκίνητο στον Προφήτη Ηλία που βρίσκεται στον λόφο ακριβώς από πάνω. Μαγεία η θέα απ' εκεί.

 
Κάθισε στο Voroklini Village Tavernio και απόλαυσε φαγητό αλλά και την κίνηση της πλατείας


Η μαγική θέα από τον Προφήτη Ηλία

 Διαβάστε την συνέχεια στο wiz-guide

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

GOING OUT: Τελευταία Ενημέρωση