ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Παραδοσιακά πορτογαλικά παστάκια Nata

Mικρά, νόστιμα γλυκάκια που η συνταγή τους προέρχεται από τη Λισαβόνα

Παραδοσιακά πορτογαλικά κέικ Νata, γνωστά και ως Pastel de Nata! Είναι μικρά, νόστιμα γλυκάκια που η συνταγή τους προέρχεται από τη Λισαβόνα. Απολαύστε τα!

Χρόνος προετοιμασίας, 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος, 35 λεπτά

Μερίδες, 12 κομμάτια 

Θερμίδες ανά μερίδα, 175 kcal

Υλικά:

425 g. (1 φύλλο) σφολιάτας

500 ml. Χαραλαμπίδης Κρίστης Φρέσκο Γάλα Πλήρες, 3% λιπαρά

2 αβγά 

170 g. ζάχαρη

40 g. αλεύρι

1 ξυλάκι κανέλας

Τη φλούδα ενός λεμονιού

Ζάχαρη άχνη και κανέλα για επικάλυψη

 

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190°C.

2. Ανοίγουμε τη ζύμη σφολιάτα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε σε κύκλους διαμέτρου περίπου 6 εκ. χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ.

3. Τοποθετούμε τους κύκλους σε ένα ταψί για μάφιν πιέζοντάς τους προς τα κάτω για να δημιουργήσουμε μικρά κυπελάκια.

4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού μέχρι να πάρουν μια βράση.

5. Ενώ το γάλα ζεσταίνεται, χτυπάμε μαζί τα αβγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες και λείο.

6. Μόλις πάρει βράση το γάλα, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα λεμονιού. Ρίχνουμε το μείγμα αβγών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα.

7. Ρίχνουμε το μείγμα κρέμας σε κάθε κύπελλο σφολιάτας, γεμίζοντάς το περίπου μέχρι τα 4/5.

8. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η κρέμα.

9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε φρέσκα!

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή; Βγάλτε μια φωτογραφία, ανεβάστε την στο δικό σας λογαριασμό στο Instagram και Facebook, κάντε hashtag #athenarecipes και μην ξεχάσετε να με κάνετε TAG @athenaloizides— γιατί μου αρέσει πάντα να βλέπω τις δημιουργίες σας!

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση