ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Δοκιμάστε την γευστική πίτα με κοτόπουλο

Αθηνά Λοϊζίδου

Από μικρή απέφευγα τις πίτες, ειδικά όσες είχαν γέμιση από κρέας. Γιατί οι κρεατόπιτες και οι κοτόπιτες συνήθως φτιάχνονται από κρέατα όχι και τόσο ποιοτικά. Εφόσον ήθελα μια ποιοτική πίτα κοτόπουλου θα έπρεπε να τη φτιάξω μόνη μου. Κατέληξα λοιπόν στην πιο κάτω συνταγή, την οποία θεωρώ υπέροχη. Για την παρασκευή χρησιμοποίησα καλής ποιότητας στήθος κοτόπουλου.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί για πίτες.

Για 8 μερίδες

Υλικά
Για τη ζύμη
230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι αλάτι
60 γρ. βούτυρο
85 ml νερό

Για τη γέμιση
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
200 ml λευκό κρασί
200 ml γάλα
30 γρ. corn flour διαλυμένο σε λίγο από το γάλα
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι ζωμός λαχανικών σε σκόνη
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. αρακάς κατεψυγμένος που έχει ξεπαγώσει
100 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο που έχει ξεπαγώσει
Αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
1. Στο food processor ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και τα κτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να έχουμε ψίχουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σ’ ένα μπολ.
2. Εντωμεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για μισό λεπτό το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα καρότα, μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα και το corn flour διαλυμένο. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα, τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα τον αρακά και το καλαμπόκι.
3. Αδειάζουμε τη γέμιση κοτόπουλου στο ταψί. Σκορπάμε τα ψίχουλα ζύμης πάνω στο μείγμα.
4. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα, ανάλογα με την προτίμησή μας.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση