ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Μακαρόνια με φέτα, κουκουνάρι και σπανάκι

Αθηνά Λοϊζίδου

Λατρεύω αυτό τον συνδυασμό, μιας και περιέχει αγαπημένα μου υλικά και είναι σαν γέμιση σπανακόπιτας με μακαρόνια. Για το πιάτο αυτό χρησιμοποίησα pasta rigatoni, αλλά εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σπαγγέτι ή ό,τι άλλο είδος pasta τραβά η όρεξή σας.

Υλικά
Για 4 μερίδες

50 γρ. κουκουνάρι
30 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι Αll spice
500 γρ. φύλλα σπανάκι
Νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια
1 μερίδα υγρό ζωμό λαχανικών
500 γρ. (1 κουτί) μακαρόνια
200 γρ. φέτα σπασμένη με ένα πιρούνι
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Eκτέλεση
1. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι, κουνώντας το ελαφρά μέχρι απλά να ροδίσει και να μυρίσει.
2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το Αll spice, τα φύλλα σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι απλά να μαράνει το σπανάκι.
3. Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια. Διαλύουμε στο νερό τον ζωμό λαχανικών. Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει ψήνουμε τα μακαρόνια για 12 λεπτά ή όσο al dente τα προτιμάμε.
4. Προτού στραγγίσουμε τα μακαρόνια, παίρνουμε ¼ του ποτηριού από το νερό τους και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το σπανάκι. Προσθέτουμε τη φέτα και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
5. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε μέσα τη σος με το σπανάκι και τη φέτα και σερβίρουμε με την παρμεζάνα.

Ζυμαρικά: Τελευταία Ενημέρωση